Kidsen

Jack försöker ta sig framåt allt han kan, och jag tror att han snart kommer att krypa. Rätt vad det är kommer han på hur han kommer framåt, just nu gungar han på alla fyra.

Moa hasar bakåt och fastnar ganska ofta i fåtöljen som står nära lekmattan. :)


Jack försöker klättra på det mesta som kommer i hans väg. Igår hittade jag honom klättrandes över Moa ;)


Vi äter nu alla mål vid matbordet förutom vällingen på kvällen. Det blir en massa kladd och spill, men mysigt har vi det. Jack stoppar in ena handen i munnen efter VARJE tugga medan Moa sitter som en liten fågelunge och gapar stort. Är de riktigt hungriga gnälls det en del och man får vara riktigt snabb med skeden.

De äter det mesta och gillar mat. Det tycker jag känns väldigt bra. Äntligen har jag hittat en gröt för 6månaders-barn som inte är med frukt. Coop på Medis var snälla och tog in Nestlés Dinkelgröt.


Så fort maten är slut måste man få dem att tänka på nåt annat så då får de varsin leksak, oftast varsin prasselbok som de kan tugga och suga på. Oftast hjälper det mot skrik och gnäll.

Häromdagen när jag skulle få dem att sova vet jag inte vad det var, men de ville inte sova i sängarna. Jag ville inte ha dem på vår säng eftersom man måste vara där hela tiden då. Så jag la några täcken och en filt på golvet i deras rum och så la vi oss där tillsammans. De somnade faktiskt efter en liten stund. Först var de tvungna att rycka i varandras nappar. En suddig bild eftersom jag inte ville tända upp för mycket och riskera väckning.


Så här ser det ut i deras rum för tillfället. Har inte blivit helt klara än, men snart så.... :)


Sömnen har det blivit lite si så där med den senaste veckan. Vi har vikit oss några nätter och haft Jack inne hos oss 2 nätter och i natt fick Moa komma in. Orkade helt enkelt inte springa upp och ner ur sängen. Har haft migrän nästan hela veckan och kom på att det nog beror på ventilationen i sovrummet. Den har vi nu tejpat igen så det inte susar så.
Kidsen har börjat få svårt att somna efter vällingen och vi försöker nu använda samma nattningsrutiner varje kväll och samma ramsa när vi lägger dem. Kanske det hjälper. Vi har ju iofs haft det riktigt bra den senaste tiden men då har man ju vant sig att sova hela nätter. :)

KommentarerNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0