Vecka 30

Nu är jag i vecka 30. Enligt information jag läst så är jag nu ungefär lika stor som en fullt gången tjej som väntar 1 barn. Det kan nog stämma, ganska bra i alla fall, alla är ju väldigt olika.

Magen växer på som jag vet inte vad. Jag har gått upp ungefär lika mycket som snittet för de som väntar 1 barn och jag har allt mellan 5-10 veckor kvar. Ska bli kul att se sen hur många kg det blev till slut. Eller inte.... :)I morgon flyttar vi. Känns jättekonstigt. Har haft migrän i några dagar nu och Niklas har fått packa nästan hela lägenheten själv. Stackars!

Besök hos barnmorskan

Det gick bra. Det trodde jag väl egentligen hela tiden, men när man ansvarar för två små liv så kan man börja oroa sig för det mesta har jag märkt.

Mina värden var bra igen och magen växer på. Hjärtljud hittades och de slog lika fint som vanligt.

Det jag behöver jobba på nu är mina stresskänslor. Är ju rätt så stressad över renoveringen och flytten. Flytten är bokad till torsdag och renoveringen skulle egentligen varit klar idag. Tyvärr är den inte det, men jag hoppas verkligen att de är klara till på onsdag.

Men jag tror och hoppas att när vi väl flyttat så kommer min stress att lägga sig. Då är det ju "bara" att packa upp och inreda. Vi får nya sängar på tisdag och det ska bli sååå fantastiskt att sova i en ny, härlig, ordentlig säng.

Nu ska jag i stället för att packa lådor, lägga mig på soffan och vila. Fick order från barnmorskan om det. Jag måste vara lite egoistisk och vila så mkt jag kan och inte stressa upp över den här flytten.

Trevlig helg (ska äta ute med mamma ikväll, ska bli mkt trevligt)

UL

Ultraljudet gick ganska bra. Eller jo, man måste väl säga att det gick bra. Det var fullt ös där inne och ibland fick barnmorskan lite svårt att mäta det hon skulle. Det var svårare nu att själv se på skärmen, men vi fick med oss en profilbild på pojken och en på flickan.
Barnmorskan var nu ännu säkrare på könen, kul!

De ligger båda lite på gränsen i kurvan för tillväxt, så vi fick en ny tid redan om 2 veckor i stället för om 4 veckor. Det känns bra att de är noggranna och gör extra kontroller även om de inte är direkt oroliga. Flödet i navelsträngarna var bra i alla fall och det är ju skönt.

Idag är det dags för besök hos BM igen, håller tummarna för att mina värden är bättre nu.

Igår hade jag ingen bra dag, kände mig låg och bara less på det mesta. Känns konstigt när man känner så och inte vet varför, det bara dyker upp helt plötsligt. Jag åt frukost på café fast jag inte var sugen, tänkte att jag förmodligen blir på ännu sämre humör om jag inte äter... :)
Skulle sen shoppa loss lite, men det gick åt skogen. Provade massor av fina kläder, men kände mig som ett stort tält i allt! Det fick bli en bebisfilt från H&M för att komma hem med i alla fall 1 påse.

Messade Niklas för att varna om humöret så han skulle vara beredd när han kom hem och det gjorde jag bra. Fick en påse med massor av lakritskolor från Chokladfabriken och blev genast lite gladare för att han är så bra min Niklas.
Dags att göra sig i ordning för BM-besök. Återkommer...

Magen igen

Tänk vad tiden går fort. Jag är nu i vecka 28 och känner mig ganska stor och otymplig. Har gått upp en hel del och pratade med barnmorskan idag om det. Det är visserligen helt okej än så länge, men jag måste tänka på att det blir fler kg snart och även bebisarna får ju i sig allt socker och fett.

Så nu blir det ändring! Byter ut varma chokladen med vispgrädde mot te och arraksbollarna/glassen/chokladen/semlorna/och allt annat fika mot yoghurt med frukt och smoothies. Det får bli max en fika per vecka nu tycker jag.

Har varit sjukskriven i 2 veckor nu ungefär och jag mår så mycket bättre. Visst har jag mina sammandragningar, men det känns bättre och jag är lite piggare och orkar lite mer på dagarna eftersom jag vilar och sover lite då och då.

Var hos barnmorskan idag som sagt. Mätte magen och lyssnade på hjärtljuden. Idag hittades bådas hjärtljud direkt och det kändes bra, även om de var lite lägre än de brukar. Eller lägre, vet inte vad man säger, men de slog inte lika fort som de gjort tidigare, men det ska vara helt normalt så länge de är inom ramarna.
Tyvärr hade jag fått lite högre blodtryck nu samt lite äggvita i urinen, så det blir ett extra besök på MVC nästa vecka. Går ju egentligen varannan vecka.

På tisdag ska vi på ultraljud, längtar jättemycket!!!!

Lite bilder på magen nu när det växt så otroligt mycket:
vecka 22            vecka 23             vecka 24
  

vecka 25             vecka 26             vecka 27
  

Och nu i vecka 28, ha ha ha, stooor mage nu :)

Man ser lite hur magen gått från att vara lite spetsig till en stor rund boll!

Lägenheten....längtar så tills den är klar

Oj oj oj, vilken jobbig tid. Det har strulat en del med renoveringen, eller inte själva renoveringen men med beställning och leverans av material. Vi var ju inte ute i så god tid som vi kanske hade behövt...

Men nu är allt beställt. Även bänkskiva till köket, men den är ännu inte levererad. Ringde Fredells idag och de skulle leta reda på den, hmmm. Men annars verkar det flyta på, har varit förbi lägenheten ett par gånger för att ta emot diverse leveranser och man ser att det händer grejer nu. Längtar så tills det är klart.

Ingen bra idé att vara med om såna här projekt när man är gravid och hormonerna ställer till det. Jag har varit fullkomligt slut ibland och bara gråtit, men det känns som sagt mycket bättre nu. :)

Nästa fredag ska renoveringen vara klar, det kanske drar ut på tiden ett par dgr, men det är okej. Sen flyttar vi in och lämnar det här boendet på Åsögatan som vi haft så länge. Det känns otroligt spännande med en större lägenhet som dessutom är vår tillsammans och allt som kommer att hända där, men det känns oxå konstigt att lämna den här. Det var ju här vi började vårt liv tillsammans och det är även Niklas ungkarlslya. Det blir nog till att gråta en skvätt när jag är här sista gången sen.

Noahmannen

Det var ett tag sedan, men här kommer lite om min fantastiske brorsson Noah.

Han växer så det knakar och tiden går fort. Nu när man frågar honom om man kan få en puss så säger han nej och skakar på huvudet, så man får lirka med honom lite och luras, då kan man få sig en gosig puss och en härlig kram. :)

Det ska bli så spännande att se hur han reagerar på sina småkusiner sen när de kommer i april/maj. Jag hoppas de kommer att tycka om varandra, men det ska nog inte vara några problem.

Niklas och jag var barnvakt hos Noah i början av året:


Noah var och hälsade på hos oss i november 09:RSS 2.0