Blev liiiite orolig en stund

Var hos barnmorskan i morse, går ju varannan vecka nu. Kollade blodtryck, blodvärde, blodsocker eller vad det heter och urinprov togs och sen mätte vi magen och skulle lyssna på hjärtanen (säger man så? :)).

Allt gick bra, som vanligt, men jag blev lite otrolig när det tog en stund innan barnmorskan hittade hjärta nr 2. Vi tror ju att det är flickan som ligger till höger i magen, där slår hjärtat lite fortare och hon låg där ett tag under ultraljudet. Så hjärtat till höger hörde vi ganska direkt och det slog på högt och tydligt. Sen fördes den där staven man lyssnar med till vänster sida för att hitta pojkens hjärta. Men det tog ett tag och det första jag tänkte då var att nu har tjejen kickat ihjäl honom. Hon är ju så vild och sparkar och har sig hela tiden, medan han verkar vara lite lugnare.

Men, efter ngn minut (kan ha varit sekunder oxå, men för mig kändes det som en evighet) hittade hon hjärtljuden även här. Lite svagare ljud, men det dunkade på precis som det gjort tidigare gånger. Skönt. Jag såg ju framför mig att hon skulle be mig åka till gynakuten för ett ultraljud.

2 veckor till nästa kontroll och den 16:e är det dags för ultraljud. Längtar till ultraljudet, det är så otroligt häftigt att vara med om detta och se de små liven sprattla omkring. Kan titta i timmar (om man fick).

Den nya lägenheten...

På måndag skriver vi på papprena och då är lägenheten vår. Fantastiskt. Jag och Niklas har köpt lägenhet tillsammans, efter ca 10 år som par. :)

Jag gillar verkligen den här lägenheten och är otroligt glad att vi vann budgivningen. Det som är tungt nu är ju renoveringen och att vi har lite brådis med den. Jag vill ju helst bli klar så snart som möjligt så vi kan flytta in och jag kan börja "boa" (eller vad det kallas) och bara kunna slappa och tänka på förlossning och bebisarna.

Men eftersom vi är så sega har allt detta dragit ut på tiden och vi har ännu inte bokat in någon hantverkare för jobbet. Vi har inte beställt golv eller kök, vi har inte köpt kakel eller bestämt alla färger i rummen än.
Vi har iofs ritat upp köket som vi vill ha det, bestämt vitvaror och kakel samt vilka golv vi vill ha. Förhoppningsvis kan allt levereras i tid sen. Men får vi inte offert snart från den andra hantverkarfirman så vet jag inte vad vi ska göra. Man vill ju inte ta första bästa när man inte har en aning om deras priser är okej. Men kanske så vi får göra till slut om vi/de ska hinna bli klara.

Sen ska flyttfirma bokas och till sist flyttstädningen. Efter flytten ska vi packa upp allt, men då kanske man får lite hjälp av någon vänlig skäl som orkar lyssna på mig när jag pekar och visar var grejerna ska stå. Jag kan ju inte själv fixa allt tyvärr.

Oj oj oj, tänk om detta kan lösa sig nu så stressen kan börja lägga sig lite. :)

Läkarbesök

Läkarbesöket gick ganska bra ändå. Hon gjorde en undersökning och det som var riktigt skönt är att sammandragningarna i alla fall inte fått livmoderhalsen att börja öppna sig. Känns otroligt skönt! Fick ingen sjukskrivning, men ska sjukanmäla mig 1 vecka (som man får utan intyg) och sen ringer jag barnmorskan om sjukskrivning efter det. Så nu ser det ut som om detta är sista veckan på kontoret. Och det är bra, jag vill hem och vila och sova!

Har köpt de första filtarna nu. Fick verkligen tvinga mig själv att köpa dem och sen när jag kom hem slängdes de snabbt in i garderoben, fortfarande i påse med kvitto och så. Känns märkligt att köpa bebisgrejer. Jag ska ha barn, två dessutom. Märkligt!!!

Har ni namntips till grodorna tar jag tacksamt emot dessa. För er som inte vet så verkar det bli en pojke och en flicka. Myyysigt!

Idag ska vi på första tvillingföräldrautbildningen. Spännande att träffa de andra människorna och se vad de är för några. Hoppas på några trevliga som bor nära.

Snodd lista - för att fördriva tiden lite :)

Jag har insett att min senaste kyss var: lika härlig som alltid

Jag lyssnar på: det som finns i min iPod

Jag pratar: bara om renovering och gravidmagen, sorry! 

Jag tycker om: när det sparkar i magen

Jag avskyr när folk: puttar på mig när jag går så där långsamt som jag måste 

Min närmsta vän är: fantastiska!

Min första vän hette: det var Mikaela och/eller Lina och vi var bara nåt år eller så

Kärlek är: ett måste för att leva

När jag borstar tänderna: är jag trött men blir direkt pigg efteråt, varför är det så?

När jag lagar mat: blir det inga nyheter eller smaskiga grejer direkt

Det sexigaste yrket är: polis eller brandman

Jag är rädd för: att mina tvillingar inte stannar inne så länge de behöver 

Den värsta känslan är: att känna sig obehövd och oälskad 

Den bästa känslan är: att veta att ens familj och vänner tycker om en för den man är.

Jag är bäst på: att fika och äta godis 

Jag är sämst på: berätta för min sambo hur jag känner när jag inte mår bra

Om jag var ett djur skulle jag vara: katt!!!!!

Om jag vore en insekt skulle jag vara: räknas fjärilar som insekter, i så fall fjäril, de är fina

Om jag vore ett redskap skulle jag vara: En Yxa, de är coola.

Jag kommer alltid vara: ett godismonster.

Det finaste som finns är: barns ärliga skratt och leenden 

I sommar: ska jag gosa med mina barn och njuta av att vara förälder 

Sist jag grät var: i helgen

Jag kan: lite av varje

När jag vill tänka gör jag: tänker.

När jag bakar så bakar jag: kladdkaka, muffins eller tårta 

Min mobiltelefon är: fungerande

När jag vaknar på morgonen: är jag oftast ganska pigg och glad

Innan jag går och lägger mig: pussar jag Niklas godnatt, skakar täcket, klappar Sigge godnatt

Just nu tänker jag på: min graviditet 

Bebisar är: Helt fantastiska

Idag har jag: varit hos läkaren och sen jobbat

Ikväll ska jag: träffa Surran över en fika.

I morgon kommer jag: att gå på första föräldrautbildningsträffen.

Jag vill verkligen: VILA och må bra


Sista veckan?

På ett sätt håller jag tummarna för det. Sen blir det nog inte så kul att ligga hemma och bara vänta, men tänk så mycket bättre jag kommer att må. Nu har jag sammandragningar väldigt ofta och de gör ibland ont. Jag får ont när jag sitter och ligger på rygg, så det är framstupa sidoläge i soffan nu för tiden och jag börjar bli riktigt bra på att se på TV från sidan. :)

Att promenera är heller ingen höjdare tyvärr, så det blir korta och myyycket långsamma promenader. Buss till jobbet oxå.

I morgon är det läkarbesök inbokat och jag hoppas faktiskt på en sjukskrivning. Då kan jag ligga hemma och VIIIILA massor och må bra. Sen måste jag ta tag i stressen jag känner inför allt. Är stressad över renoveringen och allt som måste beställas och bestämmas. Sen blir stressen lite värre eftersom jag hela tiden går och tänker på vad som händer om jag föder alldeles för tidigt och renovering och/eller flytt inte är klar eller om jag blir så pass otymplig/får så ont att jag inte alls kan hjälpa till med flytt och så.

Jag vet ju att allt löser sig, men eftersom jag är ett sånt otroligt kontrollfreak är det svårt att tänka bort. Läste en bok nu i dagarna och det hjälper verkligen, så det blir att gå till biblioteket och låna böcker!

Siggemannen - världens finaste

Igår fyllde Siggemannen 7år. Det firade vi med att gå till veterinären för att klippa hans klor. :) Det går helt enkelt inte att klippa hemma, jag är för klen...

Vi passade även på att väga honom eftersom han gått på specialdiet sen ca 2 månader tillbaks. Hans vikt då var 6,2kg, alltså en enorm övervikt tydligen. Han bör gå ner till först och främst 5kg, sen får vi se om han behöver lite till.
Igår vägdes han som sagt då och han har varit duktig och gått ner 3 hekto, jättebra tyckte veterinären! Nu är det ju inte så att Sigge valt detta själv och minskat sina portioner och motionerat, utan han har i 2 månader gått omkring hemma och skrikit och väckt mig på nätterna för att han vill ha mer mat! Det är egentligen jag och Niklas som ska fira att vi varit duktiga och hållt ut.

Eftersom det var födelsedag oxå så fick han faktiskt en liten present, inget kalas i år, men en leksaksråtta (som han lekte med i typ 30 sekunder...).

Min älskade lilla bästa vackraste älskling. Jag håller tummarna hårt för att han ska acceptera twinsen när de kommer, och flytten så klart. Spännande.

Sista promenaden

Ja, i morse blev det buss till jobbet. Köpte busskort i lördags och har nu bestämt mig för att åka kommunalt när jag ska någonstans. I fredags efter jobbet skulle jag gå hem från mataffären i Ringen, men började nästan gråta på vägen eftersom jag knappt kunde gå. Det känns så otroligt värdelöst och frustrerande att inte kunna gå som vanligt. Det som stör på vägen är alltså dessa sammandragningar!!! Varför?

Annars tycker jag ändå att det mesta känns bra, jag tycker jag har mycket ork kvar i kroppen och skulle älska att gå långa promenader, men icke! Nu blir det buss och tunnelbana. I stället för promenaderna så ska jag nu försöka få till lite vattenjympa med Anu och sen kanske ngn annan bra träning som jag klarar av. Jag tror det är viktigt att röra på sig under hela graviditeten, så gott det går i alla fall.

Efter jobbet idag ska jag på fikaträff, får se om jag kommer ihåg att använda busskortet! :)

Fixat lite

Nu har vi varit och kollat in lite barnvagnar i djungeln. Inte lätt att läsa sig till vad som finns och förstå vad man kommer att behöva. Vi åkte till Babyproffsen och fick bra hjälp där. På ett sätt kanske det är bra att det inte finns så mycket att välja mellan när det gäller tvillingvagnar.

Vi bestämde oss till slut för en Emmaljunga Twin Nitro. Nackdelen är väl att den är ny och därför lär den inte finnas på Blocket, men men.

Vi har även varit iväg och börjat kolla kakel och annat till köket, men mycket kvar där. Ikväll ska vi nog försöka göra klart skissen på köket.

Idag var det besök på MVC och trots migrän gick det bra. Magen mättes, jag vägdes, det togs blodprover och vi fick lyssna på hjärtljuden. Coolt. Jag gick direkt till Apoteket efteråt för att köpa järntillskott. Har lågt värde och det kan tydligen ge huvudvärk...hhhmmm. Kanske inte är chokladen som spökar utan lågt järnvärde. :) Håller tummarna för det.

RSS 2.0