Bästa köpet någonsin

Av Niklas ena kusin fick vi köpa världens bästa grej. En gunga till barnen. Det är en ganska stor ställning, men vad spelar det för roll? Den går på batterier och den gungar i olika hastigheter, åt olika håll, det snurrar en mobil ovanför och den kan spela musik och andra ljud. Även en liten kula som det är ljus i där fiskar simmar omkring.

Bästa grejen och barnen ÄLSKAR den!!!Solglasögon

Såg på en annan blogg som jag följer att hon hade köpt solbrillor till sina tvillingtjejer. Vi var tvungna att köpa (på Lindex) vi oxå eftersom de var så tuffa och för att barn faktiskt oxå behöver skydda sina små ögon i den starka solen.

Moa lånar Jacks glajjor

Några små tips

Resesäng är jättebra, men för oss (barnen) funkar det bara om vi har en vanlig spjälsängsmadrass i den. Och då sover de jättebra där.

Snorsug Otri-baby från Apoteket, mycket bra. Även en vanlig sån där revaxörtuta fungerar bra att suga ut snor med och den är bara att göra ren, man behöver inte köpa en massa engångsgrejer till den.

En superbra salva som vi blev tipsade om på sjukhuset är Inotyol.

När det gäller blöjor så tyckte vi först att Pampers hade bäst Prematurblöjor. Sen hade vi nog Libero på stl 1 och 2. Men de växte ur dessa ganska fort och nu när vi är inne på storlek 3 så köpte vi två olika Pampers och en Libero för att jämföra. Pampers vinner helt klart. Liberos är ganska hårda och stela, medan Pampers är mjuka och tunna. De har ju även en för nätter, Baby Dry, som håller väldigt länge och det är jättebra när barnen sover 6 timmar.

Jag har läst i en annan blogg att fårskinnsfällar är jättebra i vagnen, även på sommaren. Just nu har vi bara fleecefilt med lakan på och det verkar fungera bra (speciellt eftersom de kräks en del). Men till hösten blir det nog såna där i fårskinn.

Snart ska jag ge mig ut på Blocket och leta efter billiga Bumbostolar. De är grymt bra och jag tror verkligen att Jack och Moa vill sitta i såna nu när de nästan alltid vill sitta upp. Babysitter fungerar en stund, men de vill komma lite högre upp och Bumbo kan man ha överallt och tar inte lika mycket plats.

Ska även leta efter en billig enkelvagn så vi kan ta med oss ett av barnen i vagn och en i sele eller om man bara ska iväg med ena barnet så slipper man ta den stora otympliga vagnen.

Vi har det så bra

Det är sol och värme, vi softar och har det bra. Dricker vin, äter glass och grillar. Kan det bli bättre. Jo, vi har två fantastiska små barn som vi får njuta av och kela med. På kvällar/nätter verkar de nu ha fattat att man ska sova och det kan nu gå ca 6-7 timmar mellan matningarna. Härligt.

Vi ska sluta med Lactulos efter att läkaren sagt att det kan göra dem gasiga i magen (det är ju tydligen en sockerlösning). När flaskan med Minifom är slut ska vi även sluta med det och hoppas det inte blir värre i Moas lilla mage.

Att det gör så ont för henne ibland är pga att en viss muskel inte hänger med tarmarnas rörelser och då stängs muskeln fast gaserna vill ut. Jobbigt!

Häromdagen började vi med ganska mycket sömn på natten, sen åkte vi till Kanaanbadet och träffade min kompis med familj. Det blev en jätteskön dag på badet. På kvällen gick vi till Nyfiken Gul med andra vänner och åt jättegod mat. Kidsen slaggade hela middagen och sen när det var dags att bryta upp vaknade de för att charma gänget.

Dagen efter hade vi oxå haft lång tid mellan matningarna och på dagen åkte vi till kompisar i V-haninge som nyligen fått en liten Hedvig. Det blev en jätteskön dag på verandan. Det regnade massor och det lät så härligt när det slog mot verandataket.

Idag ska vi försöka fixa lite här hemma, kanske börja göra ordning barnens rum....hhhmmm. :)


Framsteg

Jack och Moa sover lite längre på kvällarna nu. Det kan ibland gå 5-6 timmar mellan matningarna. På dagarna är det 4-5 timmar. Jätteskönt. De har oxå mer vakentid nu och det är lite påfrestande ibland eftersom de oftast väljer att ta varannan gång. Ibland är de vakna samtidigt och då ligger vi på sängen eller på golvet och skrattar, jollrar och har oss. Mysigt som bara den.

Tyvärr har de magont, speciellt Moa, och då är de ledsna och det är svårt att få dem glada.

Jack har skrattat högt en gång, när Niklas tog hans hand och la den om hans tår.
Moa upptäckte Jack idag. De låg bredvid varandra i sängen och Moa låg och tittade länge på Jack. Sen började hon jollra till honom. Han kollade på henne en stund, men vände sig sen om för att suga vidare på sin hand.
De suger mycket på sina händer och det slafsas och dreglas en hel del. :)

Puss på mina älsklingar

Bilder

Vilken härlig sommar vi får i år. Varmt och soligt. Jag har badat 1 gång hittills, men i morgon blir det förhoppningsvis bad igen då vi ska träffa gamla kompisar från förr. Den kompis jag känt allra längst och hennes familj. Hennes son är min gudson och har hunnit bli sååå stor nu. Ska bli jättekul att träffas nu eftersom det är alldeles för länge sen.

Här kommer lite bilduppdatering (hinner nog fixa med detta nu när kidsen sover för natten)
Jack är tuff i sin kepa ute på Ljusterö


Sigge på väg till landet. Inklämd mellan två barnstolar.


Sigge softar där det är som svalast (om det kan vara svalt någonstans...)


Moa däckar på en såå mysig plats, Tess mage (som är så fin)


Barnen sover som stockar, fast det är på förmiddagen, tack värme!!! ;)


Smultron och blåbär uppträdda på grässtrå, mmm


Noah badkille ligger i vattnet heeeeeeeeela dagen lång, fast han huttrar lite ska han bara vara i. Han är så fin min kille


Johan och Stina sa att jag är blek, vad tycker ni? Ha ha ha ha ha


Det blir många glas rosé och vitt nu i sommar, härligt gott!

Siggegrisen

Visst är han fin. I början när vi kom till landet fick han inte gå ut. Sen efter några dagar släppte vi ut honom eftersom det var så varmt. Han hängde då mest på verandan. Efter ett tag gick han på lite äventyr och hamnade till slut under verandan på stora huset. Senare tog han sig ut över gräsmattan och till lilla huset och kollade läget där. Han var även ute mitt på gräsmattan och doppade tassarna i barnpoolen.
Igår hittade vi fästingar i hans päls, lagom kul med tanke på barnen....

Hur som helst så är han verkligen den finaste katten i världen


Härligt med sommar

Det är så skönt med sol och värme, även om vi sitter inne mycket eller i skuggan om vi är ute. Igår badade jag första gången för i år och när jag väl kommit i var det ju fantastiskt skönt!

Igår skrattade Jack högt. Niklas mamma ropade ner mig från stugan till stora huset där de var och busade och jag möttes av det härligaste skrattet jag någonsin hört. :)

Kidsen sover ganska mycket, även om de turas om. Vi har haft 5-6 timmars pauser mellan matningar och det är väldigt skönt, speciellt om det infaller på kväll och natt.

Jag har inte laddat ner bilder till datorn än, är hemma själv just nu och barnen slumrar lite lätt, så det blir upp och hoppa lite för ofta för att stoppa i napp och då hinner jag inte göra ett ordentligt blogginlägg med bilder och så. Det får bli senare.

De växer så det knakar och snart är vi faktiskt inne på stl 62!!! Coolt. Såg i en annan blogg att de köpt solbrillor till sina tvillingar, det ska jag kolla upp.

Nu ska jag försöka äta nåt innan Moa och Jack ska ha mat. Det blir nog en macka och sen lite chips och Polly....mmmmm

Minnen och en dag i solen

Har tidigare gjort och beställt avgjutningar av barnens händer och fötter och idag hämtade vi paketen på posten. Det var avgjutningar gjorda i gjutsten samt vykort med bild på dem när de var nästan nyfödda.
Sen var jag och fikade i solen med Anu och Neela idag. Här är en skön bild på Jack direkt efter en liten sprutspya... :)

RSS 2.0