Vilken grej!!!

Har några minuter över, i ett annars väldigt späckat schema. Det har hänt väldigt mycket den senaste tiden och jag hinner inte skriva allt nu.

Vi har blivit 4 i familjen och allt har gått bra, även om bebisarna kom lite för tidigt.
Just nu ligger vi på Neonatalavdelningen på SÖS och vi blir alla piggare och starkare för varje dag som går. Förhoppningsvis får vi snart även bo på samma rum hela familjen tillsammans.

Vi blir nog kvar här 1-2 veckor och sen blir det förmodligen hemvård, jag längtar verkligen hem nu och jag vill börja vårat nya liv med egna rutiner. Sen saknar jag så klart Sigge väldigt mycket! :)

Jag lovar att skriva mer så snart det blir tillfälle, men som sagt, just nu är schemat så späckat här på sjukhuset.

Hur som helst så har vi det jättebra och är superlyckliga!!!!

Liten och stor

Igår var det dags för kontroller igen och ett tillväxtultraljud.

Kontrollerna gick bra, även om det verkar vara svårt ibland att få till CTGn ordentligt, men till slut gick det bra och deras hjärtfrekvenser ser mycket bra ut. För min del är det urinprov, blodtryck och blodprov som gäller, igår även klämma på magen och testa reflexer.

Fick nya tider, så nästa vecka är fullproppad: måndag UL och kontroller, tisdag läkarbesök, onsdag barnmorskebesök och torsdag UL och kontroller.

Fortfarande "lätt" havandeskapsförgiftning, men inget att oroa sig över just nu i alla fall, skönt.

Så till ultraljudet från igår. Killen, eller snubben som Niklas säger... ;), växer så det knakar, han är lite över kurvan för enlingar, så han blir nog stor. Han väger nu strax över 2 kg. Tjejen däremot växer inte lika snabbt. Hon växer lite, men kurvan går lite neråt ändå. Hon ligger nu strax under 1,4 kg. Nu är det ju iofs så att eftersom hon ligger som hon gör får hon en annan huvudform som gör att mätningen inte blir som den ska, så hon kan vara något större egentligen.

Killen var ganska normallugn, men tjejen, hon verkar heeelt galen därinne. Vild som bara den. Det tog lång tid för barnmorskan att mäta hennes flöde eftersom hon höll på som hon gjorde.
Det som är skönt är att även om hon är lite liten så är det viktiga nu att flödet i navelsträngen är bra och det är det på båda.

Igår tvättade vi kläder och filtar jag köpt, kändes märkligt. Kläderna är ju så små och söta, men kommer förmodligen att vara lite stora i början. :)

Vilken vecka det varit

I onsdags var jag hos barnmorskan på vanligt besök. Men hon ville att jag skulle gå upp till Spec MV på SÖS på eftermiddagen och kontrollera mina värden ytterliggare. Hade ingen aning om vad det innebar så jag gick dit och trodde jag bara snabbt skulle kolla blodtryck och äggvita igen.

Det blev även CTG på bebisarna och blodprover på mig. Men det gick bra. Fick en ny tid till på fredagen för samma kontroller igen. Lång väntan, flera timmar och jag var nog mer nervös än jag visste. Blodtrycket var något högt fortfarande och nu hade de dessutom svårt att få in CTG ordentligt. Fick göra om den, men efter andra gången var läkaren nöjd som tur var. Läkaren noterade "lätt havandeskapsförgiftning" i min journal, men jag fick som tur var gå hem.

Ny tid i söndags och då kunde Niklas följa med, skönt. Ännu en dag med lååång väntan. Blodprov, urinprov, 2st CTG, blodtryck, gynundersökning och ultraljud. Nu var mina värden lite bättre, även om blodtrycket verkar ligga kvar på något högre nivå. Bebisarna rör på sig som de ska och hjärtljuden/kurvorna ser bra ut. Kände mig lugnare efter den här kontrollen.

Nästa kontroll blir på onsdag i samband med tillväxtultraljudet. Skönt ändå att de har sån koll och vill att man kommer in ofta, då kan man vara lugn i några dagar tills det är dags för nästa kontroll.

Nu har vi i alla fall gått 32 veckor och vad jag har förstått så är det en av de magiska gränserna för bebisarna, så om de skulle behöva komma ut snart så är det helt okej. Men jag vill att de stannar några veckor till, mest för deras skull så klart, men även för vår skull. Måste hinna klart med lite grejer och hinna få hem Sigge så han känner sig hemma innan 2st skrikande bebisar tar över helt. :)

Dags för en stunds vila framför TV:n nu, sen kanske jag tömmer en flyttkartong till.

Börjar bli trött nu

på det mesta... Nej då, så farligt är det inte. :)

Hade verkligen velat att renoveringen var klar nu så vi kan packa upp och ställa i ordning allt. Men det är grejer kvar som ska fixas och hantverkarna var inte här idag och kommer inte i morgon heller. Vi måste få dem att vara klara senast på fredag! Sen vill jag ha helgen på mig att ordna i lägenheten och sen beställa hem möbler och annat som ska fixas.

Idag gick jag omkring på stan, som jag brukar på dagarna fast jag borde vila, och har nu svullnat upp rejält på vänsterbenet. TACK bästa pappa för att jag får låna ett par skor av dig, det gör att jag kan gå lite bättre.

Vecka 32. Tiden går väldigt fort och jag hinner inte med. Jag är inte rädd eller orolig för förlossningen eller tiden direkt efter, utan jag längtar väldigt mycket. Även om jag skulle tycka det var skönt att föda ganska snart för att slippa alla graviditetskrämpor så önskar jag så klart att de stannar kvar några veckor till.

Idag är det exakt 2 månader kvar till BF. Coolt.

7 sanningar om mig

Jag har blivit utmanad av Stinchen att skriva ner 7 sanningar om mig själv här i bloggen. Inte lätt, men ska försöka.

1. Jag gillar att spendera mycket tid i soffan framför TV:n med Niklas och tycker det är okej att göra det (det är så många som säger att man inte kan göra det för att det betyder att man inte har nåt liv, men att ligga och mysa med min älskling kan väl inte bli bättre?)

2. Jag är ett riktigt kontrollfreak och skulle sååå gärna vilja bli av med delar av det

3. Jag ÄLSKAR godis

4. Jag tycker om att vara för mig själv och behöver verkligen ensamma stunder för att inte bli tokig

5. Jag älskar Sigge, men tycker det är jobbigt att han hårar så mycket och det är vitt katthår ÖVERALLT!


6. Jag är kass på musik, men hade velat kunna mer och gilla det mer

7. Jag har alldeles för höga krav på mig själv

Tjockis vs spinkis

Pojken, även kallad tvilling 1 (på UL och hos BM) har tjockat på sig. Han har gått upp ganska mycket och ligger nu på normalkurvan för enlingar! Om han fortsätter så här kommer han att vara tjock och go när han kommer.

Flickan, även kallad tvilling 2, har inte tjockat på sig som hon ska. Hon har ökat lite i vikt, men ligger på gränsen på kurvan fortfarande. Det verkar inte vara någon fara och allt annat ser bra ut. Skönt. Nästa UL är om ca 2 veckor, då kanske hon gått upp lite till.

Pojken är väldigt duktig på att visa att han är kille, det ska börjas i tid... ;)
Flickan verkar göra allt för att komma först och synas mest, hon flyttar sig massor och är lite ivägen för UL ibland.
Ska bli otroligt spännande att möta dessa två fantastiska varelser sen och se om de är likadana ute som inne.

I morgon är det dags för ett extra besök hos BM, måste kolla blodtryck och äggvita för säkerhets skull. Har ju mitt vänstra ben som strular en del, gör ont och är ganska svullet.
Nu vill jag bara sova!!!

Vad ska vi kalla dem?

Jag har döpt kategorin här i bloggen till "grodorna", detta efter att vi tyckte de höll på som små grodor i magen för länge sen. Från början kallades de för ostbågarna efter att Malin tyckte de såg ut som ostbågar på första ultraljudsbilden.

Men vad ska vi kalla dem de sista veckorna nu innan de kommer? Tvillingarna känns konstigt, bebisarna tråkigt. Tips någon?

Mina värden var ju bra senast, men nu de senaste dagarna har jag svullnat upp något otroligt. Har inga anklar eller knän kvar nu och även händerna börjar ömma och svälla. Vikten ökar konstant, hoppas på vatten, och jag hade migrän nästan 1 vecka och nu är det pyttelite huvudvärk då och då.
Ska på ultraljud i morgon för tillväxtkontroll, ska fråga om de kan kolla blodtrycket då. Vill verkligen inte få havandeskapsförgiftning (som tydligen är lite vanligare när man väntar fler än ett barn).

Var på tvillingföräldrautbildning förra veckan och ska på tredje och sista träffen nu på torsdag. Förra veckan var vi på förlossningen och pratade om det och fick se rummen och så. Intressant och spännande. Längtar jättemycket tills vi får våra små, men det känns ganska nervöst oxå eftersom vi inte hunnit få i ordning deras rum.

Vagnen vi hade beställt var jag och mamma för att hämta i torsdags. Den fick plats i pappas bil, men vi var tvungna att fälla baksätena. Hemma tjoade vi glatt när vagnen fick plats i hissen, men sen tog det stopp. Hantverkarna här hemma fick hjälpa oss att vända på vagnen och bära in den eftersom den inte gick igenom ytterdörren! :)

Nu ska jag lägga mig på soffan och dricka te och kolla inspelade program på TV. Sköööööönt!

Nytt boende

Idag, alldeles om några minuter, har vi endast 1 lägenhet. I stället för två. Vi har haft dubbelt boende i en månad nu och det har varit en del spring mellan för att hålla koll.
Flytten hit gick ganska bra, flyttfirman var inte den bästa, men vi har våra grejer på plats i alla fall. Renoveringen är inte klar, den skulle varit klar 19 februari, men men.

Jag har ju varit otroligt stressad ett tag nu, men det känns som om det mesta lagt sig. Nu vill jag bara att renoveringen ska bli klar så att vi kan packa upp kartongerna och sen inreda barnrummet!!! Längtar! :)

Vi kommer att få det så bra här, det känner jag på mig!

RSS 2.0