6 månader

För exakt 6 månader sen satt jag på mitt rum på SÖS BB-avdelning och la förmodligen patiens eller löste sudoku. De hade precis varit och tagit några prover som de gjorde flera ggr om dagen och säkert gjort ctg. Inte anade jag att jag skulle bli mamma om några timmar.
Niklas satt på jobbet och trodde att han skulle ut och äta middag sen.

Jag hade räknat med att ligga kvar på BB i ett par veckor till innan det var dags att få barn. Jag var ju 100% inställd på att de skulle komma tidigast i april. Och allt verkade ju så bra med bebisarna i magen. Nu var det ju tyvärr så att mina värden inte var de bästa och det var därför man beslöt att de skulle plockas ut.

Strax efter kl 16 kom de in och berättade att snitt var planerat och jag ringde dit Niklas. Kl 19 ungefär var vi föräldrar till sååå små bebisar, men som nu vuxit och blivit sååå stora och fina. :)

De har firats lite av mormor, morfar, farfar och Agneta. De har fått massor av fina kläder.

Nu sover Moa och Jack softar i ett gym, i väntan på en bilfärd för att äta middag med deras faster och kusiner. De försvinner snart västerut, under alldeles för lång tid. :(


Sjuklingar

Barnen är förkylda. Moa håller gott humör trots massor av snor, hon försöker ha kul när hon orkar. Jack är tröttare och lite grinigare, men han har blivit hes och verkar ha det lite jobbigare.

Efter middagsmatningen idag kl 17 somnade de som stockar och har sovit sen dess. Kl är nu 20. Jack har vaknat till ett par ggr men fått somna om hos mig. Tycker så otroligt synd om dem och vill att de ska bli friska NU.

Stackars små barn. Man gör vad man kan för att hjälpa och underlätta, men man vill göra mer. Läste precis på nätet att när man klarat sig igenom sitt barns första förkylning så känns det bättre, första gången är så klart värst.

Hoppas de vaknar snart så vi kan äta kvällsmat och sen, förhoppningsvis, somna om för natten..................

BVC

Idag var det dags för spruta på Bvc och vi passade på att väga de små liven samtidigt.

De ligger lite efter i kurvorna nu så det ska bli gröt även på kvällen och lite rapsolja i den mat de äter (puréerna).

Jack väger 6715 g och Moa 6465 g så hon har knappat in på Jack. Hon är nu bara 0,5 cm ifrån oxå. :)

Barnen har precis ätit lunch och jag ska försöka hinna få i mig en macka eller så innan de börjar skrika båda två.......

Sovträningen

Det går väldigt bra att lägga barnen vakna i sängen inför natten. Moa ligger och softar och somnar sedan själv. Jack somnar efter ett tag, men ligger och bökar en del så han kräks i sängen, vilket blir lite jobbigt. Vill ju inte att han ska behöva sova nerkräkt.

Tyvärr verkar de ha kommit in i nästa utvecklingsfas och vaknar fleeera gånger på nätterna nu. Jobbigt. Hoppas det går över, de brukade ju sova så bra.

Vi fortsätter träna och hoppas att allt ska gå vägen snart. Det bästa vore ju om Jack börjar tycka om att sova på rygg igen...

Träning - somna själv efter kvällsmaten

Vi brukar mata Moa och Jack vid 21-tiden inför natten. Vi låter dem somna i våra famnar och är sen sååå försiktiga så de inte ska vakna. Vi lägger dem i deras sängar och de sover, oftast, vidare.

Detta är ju inget bra upplägg eftersom barnen ska lära sig att mat och sömn inte hör ihop, utan man ska äta och sen ska man sova. De ska alltså vara vakna när man lägger dem inför natten. Om de lär sig att somna själva har de nämligen lättare sen att även somna om själva om/när de vaknar på natten. Och jag gissar att de även får lättare att somna i sängen på dagtid när de sover på förmiddagen eller eftermiddagen.

Så ikväll ska vi börja träna. Det kan ju ta några nätter har vi hört, det blir lite skrik och så. Men Moa valde faktiskt redan för 2 nätter sedan att börja med detta, så hon har varit vaken när vi lagt henne och det har gått bra. Hoppas hon fortsätter så.

Det är lite svårare med Jack eftersom han ALLTID ska vända sig till mage och då kräks han. Inte så kul att sova i kräk... Men vi får se, vi får väl träna honom att somna på rygg om det går.

Sen ska vi försöka träna Moa till att inte behöva nappen när hon vaknar på natten. Förmodligen behöver hon den inte, men jag springer ändå upp och stoppar in den. Hon kan nog vänja sig att bara somna om.

Spännande det ska bli!

Mys


Lek- och läshörna

Jag ville ha en läshörna i vardagsrummet, men det blev så där med det. Men nu har jag fixat så vi har en gemensam lek- och läshörna. Barnen kan ligga på golvet och leka så kan jag sitta i min fåtölj och titta på eller läsa en tidning (en bok är ju ingen idé när de är vakna...)

Moa fick sitta i gungan som vi vänt riktning på och läsa sin favoritbok och somnade gott.
Babyproffsen

Har idag spenderat min förmiddag hos Babyproffsen. Suffletten på vagnen brakade sönder för ett tag sedan och nu hade äntligen delarna kommit. De lagade suffletten och bytte bromsen eftersom den inte fungerat. Suffletten är fantastisk nu, den har faktiskt flera olika stadiga lägen, precis som den ska. Och vi kan skippa vårat lilla äckliga snöre som hållt den uppe. :)

Barnen slaggade hela tiden i sina insatser som jag hade på golvet bredvid mig när jag satt i soffan och drack latte. Jag passade även på att köpa åkpåsar till hösten/vintern så snart kan vi börja använda sittläget i stället för insatserna. Då blir barnen glada!

Mornar

Jack är en morgonpigg liten sak. Vaknar gärna runt 6-7tiden och bökar omkring i sin säng. Moa kan vakna till, men somnar gärna om och vaknar när vi väcker henne när det är dags att äta, typ runt 8-9tiden.

Just nu ösregnar det ute och jag har fått båda barnen att somna om efter lite mys i vår säng. Ska dricka te och bara lyssna på regnet och en tyst lägenhet...

En fantastisk helg - del 2

Dopet var i lördags, vi döpte alltså Jack och Moa i Katarina kyrka. Om våra fantastiska föräldrar inte hade hjälpt oss hade det aldrig fungerat! TACK!
Det gjordes snittar, köptes tårtor och dekorationer och det passades barn. Det spelades vacker musik, tack även till kusin (Niklas) Petra som sjöng så vackert för oss.

Tack till alla nära och kära som kom och firade (säger man så om dop?) denna dag med oss, vi är så nöjda med allt. Festen efter dopet hade vi på brandstationen i deras lokal som vi fått låna. Riktigt mysig lokal och TACK!!!

Barnen var helt underbara hela dagen, de verkade tycka om att bli döpta och sen ha fest. :) Moa höll koll på prällen under nästan hela dopet, men Jack slappade till och somnade en stund.

Liten del av de klänningar de hade. Moa hade samma klänning som jag, min bror och Noah haft medan Jack hade den klänning som min mamma och min morbror haft. Jättefina båda två.


Vi hade valt psalmerna 248 - "tryggare kan ingen vara" och 606 - "det gungar så fint" och sen sjöng Petra 3 fina sånger och Niklas pappa spelade piano (flygel). Vi hade valt Det gåtfulla folket, Okända djur samt Mitt lilla barn. Alla tre fantastiskt fina och Petra sjunger ju så bra. Det är extra mysigt när familjemedlemmar spelar och sjunger.

På söndagen softade vi efter att vi städat i ordning i lokalen (tack Max för hjälpen). Sen blev det presentöppning och hjälp vad fina saker barnen fått. Mer om det kommer, måste fota grejerna först. :)

Bakade inte tårtorna själv, även om jag gärna gjort det, utan de köptes av mamma på ett bageri. Jättegoda var de.

En fantastisk helg - del 1

Fredagen var lite stressig, men våra föräldrar som är så bra hjälpte till, MASSOR. Det tillverkades snittar i hög hastighet och i massor i vårat kök. :) Sen levererades det mesta till lokalen och efter det var det dags för babysim för första gången!

De sa att första gången kan barnen tröttna ganska fort eftersom det är så många nya intryck, men Jack och Moa ville inte gå upp ens när lektionen var slut. Jack sprattlade heeeela lektionen och Moa tyckte oxå det var riktigt kul.
Tyvärr är det lite svårt att få bra bilder när alla rör sig hela tiden, men några ska vi nog kunna lägga upp. Mamma var med och fotade, jättekul!Jag hoppas att de fortsätter att gilla simmet, för vi hade jättekul!

Bio

Igår var jag på bio med min mamma och Surran. Det var förhandsvisning av filmen Lyckan, Kärleken och Meningen med livet. Mamma hade vunnit biljetter på Lugna favoriter. Det var superskönt att sitta i en biosalgon, äta godis och bara koppla bort allt och bara se film. Mycket härlig känsla. Och sen när jag var på väg hem längtade jag jättemycket. :)Filmen var bra, en vanlig amerikansk tjejfilm. :)

En ganska vanlig dag

Vi går upp runt 08-tiden. Ibland får jag väcka Moa och ibland ligger hon vaken och jollrar. Jack är oftast vaken och ligger på mage och bökar omkring.
Frukost består av 185ml ersättning. Sen leker vi ett tag.

Vid 10-tiden vill jag att de ska sova och då är de ofta trötta och somnar i vagnen på promenad. Kanske en fika med kompis, utan kompis eller bara promenad. De sover längre om vi är ute och går. Har även börjat gå till Friskis och det är pass 10.30.

Lunch runt 12-13-tiden och den består av 170ml ersättning och ev puré (smakportion). Lite lek och kanske promenad senare på em.

Middag runt 17-tiden och den består även den av 170 ml ersättning och ev. puré om de inte fick till lunchen.
Efter detta behöver man underhålla båda ganska rejält, de blir lätt kinkiga och gnälliga.

Kvällsmat kl 21 och då får de 200 ml ersättning och somnar i famnen. Vi lägger dem försiktigt och hoppas att de ska sova vidare, vilket de oftast gör. Skönt. Sen kollar vi TV, softar och sen blir det tidig kväll för mig. Alltid lite spel på min Nintendo DS innan läggdags för att träna hjärnan lite. :)

I natt vaknade de bara en gång var och det var jätteskönt. Fick tips på mammagruppen om sömn och så, och efter det har det gått lite bättre. Jack sover utan kudde eftersom han vänder sig till mage och Moa får napp, läggs ev på sidan och blir lite bumpad om hon vaknar.

Snart som sagt så ska vi träna på att de ska somna själva i sängen på kvällen, håller tummarna.

Full fart framåt

Tiden går fort och det händer mycket. Jack vänder sig och har nu även snurrat runt. Moa ligger och tuggar på händer och alla leksaker i hennes närhet. Båda gillar att åka upp och ner i luften så det kittlar i magen. Hon har visat lite intresse för att rulla över till mage, men ligger på rygg och softar mest. Jack är ivrig som bara den och tar sig fram på golvet, lite i alla fall. Häromdagen la jag honom på filten som vanligt och när jag kom tillbaks låg han på parketten och verkade lite småchockad själv. :)

Även om vi pratat om att han inte får ligga själv på vår säng nu så gick jag därifrån några sekunder och när jag kom tillbaks var han på väg av sängen. Riktigt jobbigt, men som tur var hann jag dit. Så nu är det golvet som gäller för hans del.

I måndags började jag träna på Friskis och hade med mig båda in på passet. Det gick bra, men idag testade jag barnpassningen och det gick bra det oxå. Härligt, för då kan jag variera från gång till gång. Alla är så snälla och hjälper med vagn och så.

Nätterna går riktigt bra och snart ska vi börja träna på att de ska somna själva på kvällen, hoppas det ska gå bra.
Smakportionerna går det så där med, men de är ju faktiskt inte 4 månader förrän idag (enligt deras korrigerade ålder som jag nu lärt mig att det heter, inte kronologisk... :)).

Snart blir det även att börja med gröt och NAN 2. Hoppas deras magar tycker det är okej.

Jack bara måste

vända sig till magläge, heeeeeela tiden. :)


Planerna

Mina planer för hösten...

Vi ska gå på babysim på fredagar.
Jag ska träna på Friskis varannan måndag på ett pass där man tar med sig bebisarna in på träningen.
Jag ska träna på Friskis på onsdagar på spinningpass och lämna in barnen till barnpassningstanterna.

Jag ska förhoppningsvis umgås med Anu och Neela, Elin och hennes nya bebis som kommer snart och så klart Tess med hennes bebis som kommer när som helst. :)

Det är även mammagrupp varannan måndag och jag hoppas vi kommer att träffas utanför dessa möten på BVC.
Jag vill ta mig till någon öppen förskola med barnen.
Jag ska träffa de andra från tvillinggruppen.

Det låter väl som en bra plan? Vi får se när vintern kommer om jag lyckats hålla detta. :)

Första dagen som föräldraledig på egen hand

Niklas har nu börjat jobba heltid igen.

Vi vaknade och gick upp ungefär när han gick till jobbet, mellan 7 och 7.30. Matning och sen lekte vi lite. När de blev trötta la jag dem i vagnen och vi gick och fikade med "snyggot Stena". Sen en promenad till Ringen och kollade in Åhléns. Sen hemåt för lunch. Efter lunchen var kidsen lite glada och lite sura. Vi försökte leka en liten stund, men sen blev det gråt och en massa skrik. Jag försökte allt, men de bara skrek och grät. La dem i deras sängar, satte på musik och gick därifrån en kort stund för att andas lite. :)

Flyttade sen Moa till deras plats (dagtid) på vår säng och gav henne snutte, napp och filt på nytt, hon somnade ganska direkt. Jack var mer svårsövd och bara grät och snorade. Satte på mig bärselen och vi lyssnade på barnmusik och sjöng. Han somnade i selen och nu ligger han i sin säng och sover sött.

Man blir lite stressad så här första dagen och tänker att det inte kommer att fungera att vara hemma själv, men man får helt enkelt stå ut och sen hitta lösningar och så på hur jag kan få dem att somna när de är trötta utan en massa gråt. Vi ska försöka hitta på en del grejer på dagarna så de underhålls. Typ träning, öppen förskola, mammagrupp, fika etc.

nu vaknade Mosan...

RSS 2.0