Dags att börja säga förskola i stället för dagis

Måste sluta använda ordet dagis tror jag. Det heter ju förskola. Faktiskt. ;)

Igår var jag och Niklas på informationsmöte på förskolan Ask & Embla där kidsen ska börja i morgon. De ska gå på avdelningen Grodan (mycket passande eftersom vi kallade dem för grodorna i magen). Det är nu 17 barn men ev kommer ett till under hösten. 4 i personalen varav 1 pedagog på vår avdelning. Träffade två av dem igår och de var jättegulliga.
Det är en förskola med blandade grupper, dvs barn mellan 1-5 år i samma avdelning. Man går i samma avdelning tills man slutar. I vår grupp finns dessutom två tvillingpar till. En flicka och en pojke som är 4 år och en flicka och en pojke som är drygt 2 år. Kul!

Sen har de egen kock. Fantastiskt. Såg matsedeln för veckan och det ser bra ut. Vi får lämna in en lista på sånt vi vill att de inte ger till kidsen. Typ sylt, saft, glass, godis, bullar m.m.
De ska förhoppningsvis införa att alla som fyller år samma månad firas samma dag. Annars blir det kalas alldeles för ofta. Låter riktigt bra! Sen får föräldrar inte ta med egna bullar och så, utan när nån fyller år är det glass gjord av kocken som äts. Super!

Vi + 1 fyraårig kille är de enda som börjar nu till hösten på vår avdelning. Lugn inskolning då, inte så många föräldrar. De har under sommaren beslutat att ändra inskolning från 2veckors till 3dagars vilket passar oss jättebra eftersom vi börjar jobb och skola nästa vecka.

Så i 3 dagar är vi med 9-14.30 och sen på måndag går de själva 9-15. Sen när de börjar, på tisdag, ska de gå 9-16. Långa dagar, men vi har inget val.
Sen kommer jag att kunna hämta tidigare nån dag här och där när jag inte har skola och så kommer mamma att hämta nån gång oxå. Härligt.

Vi fick en lista på grejer vi behöver ha med. Varsitt örngott till kidsens sovstund. Extrakläder, nappar och snutte.
Jag är så taggad och det ska bli så kul att träffa de andra barnen i morgon.

Ska ha med oss foton på kidsen och bilder på annat de gillar, typ oss, Sigge kanske och ev mor- och farföräldrar eller andra som de gillar. Så ikväll blir det att leta bilder på datorn.

Vad gäller nappar så har jag beställt namnnappar som de kan ha på dagis. Det blir nog jättebra.

Kommentarer
johan

hahah, lycka till, med att säga dagis, funkade för mig i typ en månad sen sket det sig, fungerar helt enkelt inte :o

2011-08-24 @ 11:59:56Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0