Pangar i mössan

På julaftons kväll när vi skulle åka hemåt var det fyrverkerier en bit bort. Vi skyndade med kidsen så de skulle hinna se. Tyvärr blev de lite skraja och Moa sa sen att det pangade i hennes mössa! :)

Så inför nyårsafton pratar vi nu om de fina, roliga och häftiga färger och "pangar" på himlen vi kommer att få se. Har t.o.m. kollat in några filmer på youtube...

Hoppas nu att de ska tycka om allt dunder och brak på nyår!


Klä granen

Idag var det dags att ta in och klä granen. Vi börjar ju fira jul redan i morgon så vi tänkte det var lika bra att få den klar.

Moa och Jack fick så klart vara medUppdatera

En liten uppdatering, tyvärr utan bilder.
 
Snart är det dags för jullov och julfiranden i massor. Som jag längtar!!! Har nog aldrig längtat så här mycket efter jul som jag gör i år. Kanske är det för att kidsen nu är så pass stora att de förstår lite mer och att vi kan ha så kul ute i snön!
 
På lördag börjar vi julfirandet med mina föräldrar, på söndag med Niklas mamma och på julafton blir det firande med Niklas pappa. Om vi hinner ska vi försöka ta oss till Skansen på julafton. De har fri entré och så kan det vara skoj att leka av sig lite och kolla in djuren.
 
Sen är vi lediga och ev. ska vi träffa Niklas styvsystrar i mellandagarna och så blir det lilljul med kompisarna på fredagen. Det ska bli riktigt skoj. Nyår kommer vi att fira hemma hos oss med några kompisar och deras barn. Blir ju ganska lugnt nu för tiden, men det tycker jag är mysigt. Eftersom vi firar lilljul med kompisarna och då utan barn så blir festen då i stället. På nyår käkar vi god mat och bara hänger tillsammans.
 
Jag trodde jag hade allt under kontroll men insåg helt plötsligt att jag inte hunnit med allt jag ville fixa. Så ikväll blir det att göra något snabbt och relativt enkelt julgodis som Jack och Moa ska ge till personalen på dagis. Står mellan chokladtryffel och chokladpraliner. Typ samma sak egentligen... nästan.... :)
 
På fredag efter jobbet ska jag köpa de sista julklapparna. Varför blir det så här varje år? Måste bli bättre på att vara ute i tid, speciellt eftersom jag vet vad jag ska köpa!
 
Återkommer med roligare inlägg senare med lite bilder!

Det har hänt en del

Kolla in. Syskonbilderna från dagis (de enskilda får ni se när Moas bilder kommit)
 
2011
 
2012

Luciafirande

Precis som förra året var det luciafirande på dagis. Förra året tomtar, i år pepparkaksgubbar. Vi försökte få till en bild här hemma innan vi gick, men det gick ju lite si så där, precis som förra året. ;)
Med napp                                                                    Utan napp
 
 
 
 
Luciafirandet var superfint och barnen var så duktiga på att sjunga. Efter luciatåget var det frukost och fika, sen repris på luciabiten eftersom några barn hade kommit sent och missat. :)
Även i år spelade Niklas pappa piano och det blir väldigt mysigt med lite musik till sångerna!

Bus hemma hos Malin

Och så lite mer bus

Julmarknad

I lördags var jag och mamma på skansens julmarknad. Den var väldigt bra tycker jag.

Jag köpte lakritspulver och marsipan till mig, till Niklas köpte jag rökt renhjärta och älgkorv.
Något olika smaker.... ;)

Det var lång kö utanför, men väl inne gick det bra. När vi började förfrysa våra fingrar och tår gick vi för att fika och hittade ett mysigt litet fik inne på Skansen.

En riktigt mysig dag med mamma!


RSS 2.0