Love U

Önskar vi sågs oftare min älskade lilla gosunge!


Sitter och rensar bilder på datorn och är nu i mappen Familj - Noah. :)

Genus

Ganska många diskussioner och åsikter om genus den senaste tiden. Idag i Metro läste jag det bästa än så länge:
Stefan Wahlbergs kolumn - "hen" kommer knappast att ändra på våra östrogen- och testosteronhalter.

Och även detta, en insändare - "apropå strävan efter "könsneutralitet" - att använda "hen" i stället för hon och han: Borde vi inte vara konsekventa och sluta att använda orden "man" och "kvinna" och i stället säga "kvanna"? Och i stället för hingst och sto blir det "ho" och i stället för ko och tjur, "tjo". Pojke och flicka blir "flojk", tjej och kille blir "kej".

Jag håller med till en viss nivå när det gäller genussnacket. Jag vill att mina barn ska få välja vad de vill göra, jag vill inte styra Moa till att leka med dockor och Jack till bilar. De ska få möjlighet att välja själva. Jag blir oxå lite sur när jag ska handla kläder till kidsen. På flick-avdelningen hittar jag rosa, spets, ryschpysch och volang. Lille skutt och katten Jansson. Hello Kitty och rosetter. På pojk-avdelningen finns Bamse, Spindelmannen och Cars. Det är blått och grönt och brunt. Typ...

Jag vill kunna köpa en rosa tröja med bilar på till Moa, eller en rosa tröja till Jack, utan blommor, rosetter och volang. Jag vill kunna köpa blå byxor till Moa med Lille skutt eller lila byxor till Jack med Pippi.
De unisex-kläder man kan hitta är ganska tråkiga ofta. Det är mest mönster och färger blandat. Rutiga och randiga kläder i olika färgkombinationer.

Nej, nu blir det att sy egna kläder. HA HA HA. Det vore nåt!

Fantastisk service

Skrev tidigare om den otroligt bra kundservicen jag fick hos Babybjörn. Det gick jättesnabbt och den nya sängen levererades hem till dörren.

Kan service bli bättre? Helt fantastiskt. Det var inga problem över huvudtaget. De till och med mailade mig och tackade för att jag skickade in den defekta sängen. :)

Suveränt!

3 månader

Det har gått 3 månader sen du togs ifrån oss. Tyvärr tog det dryga månaden innan jag fick veta, men sen dess tänker jag på dig varje dag. I början var jag bara ledsen, men sen jag fick ur mig en del, tack Tess, känns det lite bättre och jag kan minnas våra roliga och knasiga stunder. Jag är så otroligt glad över mina gamla dagböcker och alla dessa brev som finns sparade.
Jag tänker ofta på dina döttrar och jag hoppas med hela mitt hjärta att det kommer att gå bra för dem. Brukar titta in på Es blogg och profil på fejjan och jag gillar att ni är så lika. :)
Jag kommer aldrig att glömma dig!!!


Spöken, finns dom?

Igår skulle Niklas iväg på avsmakningsmeny med grabbarna. Vi sitter i köket när kidsen och jag äter middag. Moa tittar in i vårat sovrum och säger spöke. Ääeh? Om och om igen säger hon spöke och vi visar henne olika grejer och frågar om det är spöket, nej inte då...

När jag går och lägger mig senare på kvällen har jag ovanligt många lampor tända och drar inte igen gardinerna. Jag är mörk- och spökrädd. Min dotter på snart 2 år har skrämt mig för att hon sa ett nytt ord. ;)

Idag pekade hon in i sovrummet igen och sa spöke. Niklas pekade på olika saker och frågade. Hon sa nej och pekade mot hörnet i taket vid min säng. KUL!!! Är spöket där frågade vi. Okej sa hon. Hon säger okej i stället för ja, så då är det väl så.

Vi har ett spöke som bor i hörnet i taket ovanför min säng!!!

Ny design

Jag vill ju gärna bli duktig på att fixa själv med bloggen och lite annat på nätet, men hajar inte mycket alls. Har sökt en kurs i Webdesign via Staden, hoppas jag kommer in på den.

Men så länge får jag nöja mig med att ladda ner gratismallar på nätet och försöka trixa så gott det går med dem. :)

Neonatalen

Idag ska Moa tillbaks till läkaren på SÖS/Sachsska.

Eftersom Moa var så pytteliten när hon föddes har hon fått gå på extra kontroller hos läkare samt två ggr till sjukgymnast. Idag är sista gången till läkaren.

Förra gången var då vi fick veta att vi från 2 års ålder måste ha koll på henne och vad hon äter. Eftersom hon var så liten är hennes kropp inställd på svält, dvs kroppen samlar på sig det den får. Hon har ännu inte fått börja med godis, kakor eller annat "extra" socker men snart kommer det bli svårare. De riktlinjer vi fick tidigare var att undvika chips, pommes och alla liknande grejer som inte är bra och speciellt läsk. Det sa läkaren att ingen människa ska ha dricka! :)

Jag kan tänka mig att kidsen i vår/sommar kommer att få smaka glass och fikabröd. Det känns i alla fall mer okej än godis. Godis ska vi vänta med så länge det går. Glass kan vi ju göra hemma och det är helt vanliga naturliga ingredienser. Baka gör jag gärna om det ska fikas.

Ska bli kul att träffa läkaren idag och se vad han har att säga. Jag gissar att han dels kommer att säga precis som förra gången, man kan inte se på Moa längre att hon var prematur.

Håller på att sortera gamla barnkläder för att skänka vidare och såg bodysarna jag köpte som jag hade med till sjukhuset som kidsen skulle ha. HA HA, stl 50. De försvann ju i stl 44. De hade stl 40 el 38 tror jag på nåt och även de var lite stora i början. Gosungarna som blivit så stora nu, fyller snart 2 år!!!


Recensioner

Har ju kommit några nya chokladsmaker den senaste tiden. Självklart testar jag det mesta som kommer i godisväg!

Choklad-kexchoklad eller Kexchoklad-choklad. Man får gå in på deras hemsida och rösta står det, men inte hittade jag nånstans där jag fick rösta vilket namn som skulle passa bäst. Men jag tycker att den i så fall borde heta kexchoklad-choklad. Mest logiska namnet liksom.
God? Originalet miljoner gånger bättre. En ganska tråkig chokladkaka helt enkelt.


Marabou Black. Mmmmmmmmm-marabou! Äntligen lyckades ni. Den lilla som kom för länge sen, den var ett fiasko, men den här, sååå god.blä...

Idag testade jag Marabou starbar. Tråkig och tråkig.....Har testat den där Marabou mandelsplit oxå, men kommer faktiskt inte ihåg vad jag tyckte. Helt okej kanske... ;)

jaha

borde kanske gå och lägga mig...

inte mycket som hänt den senaste veckan direkt...

vi råkade precis zappa förbi Big Brother, fy usch blä... gravid där inne, galenpanna... och vart har de hittat dessa människor...

känner mig ganska nöjd idag, köpte inte hem nåt godis efter skolan...

nervös inför svaret på hemtentan, tänk om jag inte får godkänt...

har påbörjat en lista över grejer jag behöver fixa med...blir stressad av listan men oxå om jag inte skulle skriva ner sakerna...betyder att jag måste beta av snabbt så jag kan stryka och sen slänga listan...

skulle behöva jobba bort mina höga krav på mig själv och mitt kontrollbehov...

det var superkul att träffa Connie igår, vi var på Syfestival på mässan och hade mysigt bland tanterna och tygerna...

nu går jag och lägger mig...

Helgen

På lördagen firade vi Niklas som fyllt år. Niklas hade en liten fest här hemma och vi hade lämnat kidsen hemma hos mina föräldrar. Vi hade en jättekul kväll och sparkade ut sista gästen vid halv fyra ungefär. Då började jag bli riktigt trött och somnade gott när jag la mig. Vaknade dock kl 07, kroppen har verkligen en egen väckarklocka... Somnade om, vaknade åtta, somnade om och sov till kvart i elva. SKÖNT!!!

Loggade in på fejjan på natten och såg att Whitney Houston avlidit. Så ung, bara 48 år. Tragiskt!

Helgen

I fredags var jag och mamma först på Victoria i Kungsan och åt supergod pepparstek med grönpepparsås. Mmmmmm!
Efter det var vi på Chinateatern för att se Dirty dancing. Först hade jag tänkt mig att det inte skulle vara så bra, inget kan ju vara bättre än filmen. Men oh så bra det var! En riktigt bra show och fantastiskt duktiga dansare och skådisar.
Vi satt ganska långt bak uppe på balkong, men vi såg bra. Eftersom man däremot inte såg skådisarnas ansikten så väl så var det lätt att spela upp filmen i sitt huvud under tiden, men det passade bra ihop. :)

Rekommenderar föreställningen varmt!!!
Mycket av musiken spelades även live inne på teatern vilket förstärkte upplevelsen ytterligare.
Tack fina bror för biljetterna och tack mamma för en mysig kväll.

Nobody puts Baby in a corner!!!

Fantastiskt!

Vi har två st resesängar á lá Babybjörn och en av dem har börjat vingla rejält när man fällt ut den. Känns ju inte helt säkert att stoppa ner nån av kidsen i den då för att sova...
Mailade Babybjörns kundservice och försökte förklara problemet. De ville ha en bild på fästet av benet och jag fotade och skickade in. Förstår inte hur de kan se vad som är fel, men glada svarade de att jag ska skicka in sängen till dem och få en ny. :)
FANTASTISK kundservice!!!


I ditt huvud

Igår var jag och Niklas på Rival för att se Henrik Fexeus show "I ditt huvud". Niklas fick det av mig i julklapp och Agneta kom hit och tog hand om barnen. Innan vi gick åt vi middag och jag hade för första gången gjort paj. Det blev köttfärspaj och det smakade faktiskt gott. Kanske man kan krydda lite mer nästa gång och kanske ha i majs eller så, men det blev gott. Kul.

Föreställningen på Rival var kanonkul. Jag satt och var rädd ibland för att behöva gå upp på scenen, men det gick bra, jag slapp! ;)

Fexeus är grymt duktig och ganska rolig oxå. Jag kan varmt rekommendera showen, om man gillar sånt som att läsa av folk. Många grejer som var helt otroliga och några grejer som var mindre kul. Men så är det ju i de flesta shower, man gillar sällan allt till 100%.

Men gå och se den om möjlighet finns!

Termin 1 avklarad

Idag fick jag sista betyget för termin 1 på AKPA. Känner mig ganska nöjd, trots ett C.


Junibacken

Häromveckan hade dagis stängt pga planeringsdagar. Så på fredagen kom min mamma hit och så tog vi oss iväg på en utflykt till Junibacken!

Jag hade föreställt mig ett jätteställe med massor av Astrid Lindgren-grejer och olika "stationer" där man fick träffa olika karaktärer från hennes böcker, men ICKE då.

Vi hade jättemysigt och det passade kidsen bra, men det var ju så litet?! Villa Villekulla var ju knappt så man kom in. Det som däremot var helt underbart och fantastiskt var Sagotåget. Där hade de lyckats verkligen!

Moa sover i Pippis säng


Sagotåget


Ida i flaggstången


Ronja och Birk


Jack åker hoj


Vi kommer säkert att åka dit nån gång till, men absolut inte när det är mycket folk. Vart ska man ta vägen då liksom? Köa och tappa bort barnen? ;)

En grej som var riktigt riktigt kul var uppe på övervåningen. Där är det bla Villa Villekulla, Lilla Gubben och ett stort "dansgolv" som barnen kan springa omkring på. Några dörrar och en målad hissdörr. Jättefint målad hiss. Men lite konstigt att knapparna såg så verkligen ut??? Kidsen var där och tryckte, men vi tänkte väl inte mer på det.
Rätt var det är öppnas de målade dörrarna och barnen går in i en hiss! HJÄLP! Mamma hann som tur var fånga dem innan dörrarna stängdes. Jag fattade inte alls att det var en riktig hiss.

Sen nere i butiken där man kan handla fina prylar är det automatiska dörrar ut i kylan. Jättebra när man har två små kids som springer åt varsitt håll och en kommer fram till en sån dörr....... ;)

Vi hade en jättemysig dag och barnen fick åka buss flera ggr. De verkade till och med tycka det var kul att stå på busshållsplatsen och vänta i evigheter på bussen!

Januari avklarat

Januari brukar vara lång och tråkig. Men i år gick det fort. Skrev tenta som vi får svar på snart! Spännande. Snart dags för hemtenta i ett übertråkigt ämne...

Checklistan för året fungerar. Börjat träna, avslutat hösttermin och påbörjat vårtermin. Gått på årets första 35-årsfest. Den var superkul! Missade dock att nattbussen skulle åka världens omväg så jag trodde jag var på väg mot Nacka. Hoppade av nere vid Vikingbåtarna och fick promenera hem i klackar och kyla.... :(

RSS 2.0