Nattningen - uppdatering

Ja, nu har det då gått 3 kvällar sen vi startade. Igår tänkte jag ge upp, men som tur är räddar Niklas mig/oss!
 
Vi byter om till pyjamas, leker, dricker välling och läser böcker. Sen tandborstning och efter det går vi tillsammans in i deras rum. De lägger sig och vi säger god natt. De får välja några sånger som vi sjunger och sen går vi därifrån. Så fort vi lämnat rummet springer de upp och tänder lampor, spelar piano, ritar, byter säng med varandra, leker "laga mat", hämtar gosedjur och en massa annat. Vi går in då och då, pratar lugnt (oftast... ;)) och visar tillbaks till sängarna.
Hittills har Niklas efter en stund ställt sig i dörröppningen tills de somnat. Kanske kan det vara en bra avvecklingsplan eller vad vi ska kalla det. Nu sitter vi ju i alla fall inte i deras rum och att stå i dörröppningen kan ju lättare bytas mot att stå utanför dörren och till slut, förhoppningsvis, inte behöva stå där alls.
 
Nu har jag börjat jaga/kolla upp barnböcker om att sluta med napp. Min önskan är att de ska sluta med napp till jul eller annars till deras 3års-dag. Vi får se...
 
Hur har ni gjort med nappavvänjning?

Födelsedagspresent av Niklas

När jag fyllde år fick jag ett lite hemligt brev av Niklas. Fler instruktioner följer, stod det. Så i förra helgen hade vi barnvakt (hade vi fixat redan innan och jag trodde att vi skulle softa, gå på bio och fixa lite hemma...).
När vi lämnat barnen hos mamma och pappa åkte vi en sväng in till stan och när vi kom hem igen låg en ny lapp i hallen. Jag skulle packa lite grejer och göra mig redo för övernattning.
Jag hade verkligen ingen aning om detta och det blev en riktig överraskning.
Vi tog bilen till Yasuragi/Hasseludden och där hade vi det riktigt riktigt bra!
 
Från det vi kom tills vi åkte hem gick vi omkring i dessa yukata (stavas så?).
Det kändes till en början lite märkligt att gå omkring i morgonrock, men ruggigt skönt. Inget som satt och åt och skavde eller så.
Vi badade i varma källor både inomhus och utomhus och vi gick igenom tvagningsproceduren. Den var riktigt skön!! Bastade lite och badade lite till.
 
Till middagen skulle man även då ha dessa kläder på sig och det kändes konstigt, men väl till bords kändes det bra eftersom nästan alla (satt 2 par i vanliga kläder) hade likadana!
Maten var fantastisk. Vi hade bord på Tokyo och fick 4-rättersmeny. Desserten kunde ock varit lite bättre, men det gjorde inget eftersom varmrätten var perfekt.
 
Vi sov underbart gott hela natten och på morgonen efter frukosten blev det tvagning och bad i varma källorna igen.
 
Fantastisk upplevelse!!!!!!

London med min mamma

För några veckor sedan var jag och min mamma i London och Brighton. Jag hade länge velat åka till Brighton för att gå till Choccywoccadoodah-butiken där. Brukar ju kolla på Chokladfrossa på TLC. Nu har den resan äntligen blivit av och vi hade det jättebra! (nästa godisresa får bli till NY och då till Carlos Bakery (cake boss på TLC). :)
 
Vi bodde i London och där gick vi omkring och kollade butiker, fikade, åkte sightseeing och bara hade det bra.
Första dagen hade vi fint väder
 
Andra dagen hade vi inte samma tur, det regnade, regnade och regnade...
 
Bästa butiken var nog kanske M&M... ;)
 
 
På måndagen när vi skulle åka hem tog vi oss först ner till Brighton och vi hade tyvärr till en början spöregn. Det som liksom var problemet var att det inte finns någonstans att ställa sitt bagage så vi fick släpa med oss våra resväskor hela dagen...
 
Vi började på Choccywoccadoodah och butiken var mycket mindre än jag föreställt mig. Men mysig och härlig ändå!
 
Vi tog så klart en promenad ner till Brighton Pier, trots blåsten. Vi tog oss längst ut, men gick ganska snabbt tillbaks då det nästan blåste storm på piren.
 
Efter den promenaden var det väldigt skönt att sätta sig på caféet som tillhör chokladbutiken.
 
Det var väldigt mysigt och trevligt att åka bara mamma och jag. Inga måsten, inga att passa upp på och vi är ganska lika när det gäller att kolla i affärer och så ;).
 
London och Brighton kan jag lätt åka till många fler gånger, båda städerna är riktigt härliga! Nästa gång kanske blir jag och Niklas, vore kul!

Sömn

Det här med sömnen alltså... På något konstigt sätt funkar jag ändå, trots att sömnen för tillfället är en bristvara hemma hos oss.
 
Kidsen har knäppa nattningar, eller kidsen, det är ju inte deras fel liksom... Men hur som helst så är nattningarna ganska långa vilket vi behöver ändra på, om det går.
 
Nätterna har blivit helt fel. De vaknar tidigt, ibland innan vi ens hunnit lägga oss själva. Moa ska prompt in i vår säng och för att inte riskera att Jack vaknar flyttar vi in henne. Jack vaknar senare och ska oxå in till oss. Det blir trångt och de kivas om platsen i mitten. De vaknar flera ggr och ska byta plats, titta på TV, sitta i soffan eller nåt annat skojsigt i mörkret.
I natt var Jack vaken nästan hela natten och han somnade till slut om i soffan vid 4-5-tiden...Pust och frust.
 
Vi ska bestämma en dag då vi ändrar nattningarna, för jag tror att om de somnar själva, vilket vi vet att de kan (de har gjort det tidigare och gör det när de har barnvakt), kan de lättare somna om när de vaknar nattetid. Sen måste vi även ta fighten på natten om att de ska somna om i sängen och då får ni vara beredda på att den andra vaknar och oxå måste sövas om. Det kommer att bli skrik, gråt, gnäll och massor av tjat. Men det är bara att stå ut!
 
pust...

November månad

Skulle egentligen tagit mig i kragen redan i oktober, men det liksom sket sig... som det oftast gör för mig. ;)
 
Men i november har jag tänkt att jag ska ha godisförbud, dock inte totalt... Nåt måste jag ju unna mig och längta och sukta efter. Så min plan blir nog att vara utan vanligt godis, men en kväll i veckan äta nån liten chokladbit eller så. Och fika vid speciella tillfällen är okej. Typ födelsedagsfirande eller annat. INTE äta dessert på jobbet!
 
Ja, vi får se när november närmar sig om jag ändrar mig... he he

16 oktober

Igår blev Moa lite sjuk på dagis så hon skulle stanna hemma idag. Oftast brukar såna dagar bli ganska jobbiga med lämning av den andra. Den som är hemma och sjuk vill gå till dagis och den som ska till dagis vill vara hemma!
Men vi började redan igår vid middagen att prata om att Jack skulle till dagis och Moa stanna hemma. I morse var de glada och vi pratade mycket om att Jack skulle till dagis och Moa stanna hemma och när vi sen skulle gå gick det så bra. Moa lät lite ledsen när jag gick, men tror det gick över på nån sekund sen. :)
Jack och jag traskade ner till dagis och pratade om allt möjligt. Framme på dagis gick han in och var superglad. Känns oerhört skönt när det blir så i stället för kaoset som annars brukar komma.
 
Många frågar varför vi inte låter båda stanna hemma när en är sjuk, men jag tycker inte att det är schysst mot någon av dem. Den som är sjuk behöver vila och ta det lugnt och det blir ju svårt när den som är frisk vill leka och stoja. Man behöver ge lite mer uppmärksamhet till den sjuke och då blir den friska ledsen.
Så hos oss gör vi så att är man sjuk stannar man hemma och är man frisk får man gå till dagis!
 
Hur gör ni andra som har 2 eller fler barn?

Delar med mig från min svägerska!

 
Välkommen till ett nystartat föräldranätverk för dig som är reumatiker och förälder! Träffa andra i liknande situation, prata, byta erfarenheter och finna stöd. Vi testar med två träffar i höst, 29 okt och 26 nov 12:30-14 på Reumatikerföreningen Sthlm, Kronobergsgatan 39. Anmälan till föreningens kansli 08-4629925. Mer info kan du även få från Stina som är ansvarig, stina.allenbackdegerheim@gmail.com. Är du intresserad men kan inte komma? Hör av dig ändå, vi bokar nya datum till våren!
 

Födelsedagsfirande

Igår fyllde jag 35! Jag började firandet i fredags då jag och några kompisar var ute på käkade middag. Vi hängde sen en stund på Berns. Kidsen var hos Niklas mamma så vi fick sova i lugn och ro tills vi vaknade vid 9-tiden.
 
Bakade och städade tills familjerna kom på fika. Fullt ös och jag fick så otroligt fina presenter. En iPad, jättefina örhängen, en sockertermometer och en superhärlig kofta. Sen hade jag fått lite fina paket på fredagen av några kompisar oxå, en kanonbra timer som användes flitigt igår under bakningen och en stor påse från Chokladfabriken (som jag nu ätit upp) och en flaska bubbel (får drickas vid ett senare tillfälle). Av Niklas fick jag ett kuvert med ett litet meddelande i: "Fler instruktioner följer. Puss". Spännande!!!
 
Idag var vi på kalas hos Noah som fyller 4 år i morgon. Första barnkalaset som kidsen var med på. Typ 15 ungar, de flesta i 4års-åldern som sprang omkring och blåste i tutor, men det var kul. Moa och Jack verkade ha skoj.
 
Så här satt kidsen efter att familjerna gått hem i lördags...

Jack


Hinner inte riktigt med...

allt jag vill göra och fixa med...
 
Jobbar ju nu heltid och vi försöker få till lämningar och hämtningar på dagis. Middag ska oxå planeras, inhandlas, tillagas och så klart ätas. Jag behöver en klipptid som jag egentligen hade en, men var tvungen att avboka pga jobbet. Måste planera in vad jag ska baka till på lördag. Måste bestämma restaurang för fredag. Vill få in tid för träning och har påbörjat en liten challenge som rör kost och träning som jag vill få ut så mycket som möjligt av. Fick veta på jobbet att jag ev. inte får flexa... Gah!
 
Men, jag är ju expert på att prioritera (tycker jag själv) så nu är det bara fram med anteckningsblock och almanackorna. Dags att planera, strukturera och besluta! :)
 
Så har jag ögoninflammation oxå, på båda ögonen, så jag avvaktar med mitt blogginlägg om min härliga resa till London förra helgen!

RSS 2.0