40 minuter vs 50 minuter

När dagis drog igång efter sommarlovet sov kidsen ca 1 timme mitt på dagen. Eftersom nattningarna inte gick så bra då så skulle personalen börja väcka dem efter ca 40-45 minuter och detta resulterade i två tokiga små barn som gnällde och grät här hemma. Och inte blev nattningarna bättre heller. Kaos med andra ord.
 
Nyligen bad vi personalen att kidsen skulle få sova 50 minuter, alltså bara 10 minuter mer än annars och OJ vilken skillnad! Visst kan det gnällas, bråkas och gråtas lite på eftermiddagen, men de verkar orka mycket mer nu och är oftast glada och lekfulla. Nattningarna behöver vi inte prata om, det är väl bara att acceptera läget. ;)
 
Apropå nattningarna har vi en tanke att vi ska försöka arbeta bort momentet att någon av oss behöver sitta i deras rum när de ska somna. Det är inte jobbigt direkt, men påfrestande att bara sitta och glo i allt från 20 minuter till 90 minuter!!! Får bara se när det känns lägligt!

Kommentarer
Maria - mamma till ps-trillingar plus två!

Ja tänk vilken skillnad bara så lite kan göra, skönt att ni får eftermiddagarna att fungera. Så hade jag det med äldste sonen, och jag vet att hela kvällarna gick åt till att sitta inne och vänta på att han skulle somna. Tvillingarna kan jag som skönt är bara lägga och säga god natt, och det är tur eftersom jag nästan alltid är ensam hemma under läggningen med alla fem.

Kram

2012-09-13 @ 18:16:47
Hemsida/blogg: http://blogg.mama.nu/faneaNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0