Mina finaste små älsklingar

 
 
 
Inte mycket till snö den här julen inte. Häromdagen tog vi ut cyklarna och kidsen cyklade runt på gården. Håller tummarna att det kommer lite snö efter nyår så vi kan åka snow racer och stjärtlapp!

Julens firanden

I år blev det ett antal firanden precis som vanligt. Vi har tre familjer att fira jul tillsammans med och diverse konstellationer. Även i år gick det att få ihop och det är alltid kul att hinna träffa alla syskon och extrasyskon med allas familjer.
 
Vi började hos barnens farmor med tillhörande familjer och det blev så klart supermysigt. Kidsen bjöd på dansshow i slutet av kvällen och det uppskattades verkligen!
 
Självaste julafton firades sen hos mina föräldrar och det blev fler paket och så Tomten!!! Till och med vi vuxna tyckte det var spännande eftersom Tomten i år inte var någon i familjen.
 
På juldagen åkte vi hem till barnens farfar och där fick vi mer god mat och ännu fler paket!
 
Kidsen har nu fått smaka godis för första, riktiga (det har smugits ner nån liten bit tidigare), gången. Jag gjorde egen minttryffel och de ville väldigt gärna smaka. De tyckte det var riktigt smarrigt och på juldagen fick de smaka mer hembakat julgodis. Dock går det lika gärna ner frukt och russin vilket känns bra. Moa skulle dock nog gärna äta choklad dagligen om hon fick, vet inte vem hon brås på.... Hon sa häromdagen att hon hade pepparkakor i ena sidan av magen och plats för mat på den andra sidan, he he...
 
Julen i år blev trots omständigheterna väldigt mysig och jag tror vi alla försökte ta tillvara på stunderna och njuta av att vara tillsammans. Mina tankar går ofta till de nära och kära som inte mår så bra och jag önskar så innerligt att det fanns något jag kunde göra för dem/er.

Dan före dopparedan

Julbaket är klart, kidsen sover sött och Moneybrother sjunger fint på TV.
 
Klapparna ligger inslagna under granen och jag mår bra idag.
 
Men... När familj och vänner mår dåligt och har det tufft och jag inte kan göra något... Försöker då tänka mig för och faktiskt njuta allt jag kan av det jag har, här och nu!
 
Ta tillvara på livet och försök att vara glada i stället för att gå och vara irriterad över småsaker. Det ska bli mitt löfte till mig själv, redan nu!
 
Jag skickar här varma, stora kramar och min stora önskan att ni ska få må bra! ❤️

...

 

Årets bilder

Årets dagisbilder blev ganska bra. Fotograferna är ju absolut inte särskilt bra, men vad kan man begära... Man köper ju bilderna ändå. :)Från lugnt och mysigt till kalabalik

Väntade mig soc eller att någon granne skulle ringa på för nån timme sen...

Jag föreslog att vi skulle ta en liten promenad till affären för att få lite luft och köpa lite godis till mig. Jack blev överlycklig och sprang ut i hallen och satte glatt på sig overallen. Moa blev som förbytt och skrek att hon vägrade overall. Detta blev sen en kamp med skrik och gråt. Jag stod på mig eftersom jag vill att hon ska förstå att hon måste börja ha overall nu när det är kallt. Speciellt när hon inte är helt frisk.

Jack blev så klart superledsen men lugnade sig ganska snabbt när jag förklarade att vi inte kunde lämna Moa ensam hemma och att vi inte skulle gå förrän hon satte på sig overallen.

Jag och Jack klädde av oss ytterkläderna och satte oss i soffan. Moa skrek som aldrig förr och ryckte i dörrhandtaget samtidigt som hon sparkade på dörren.

I 30 minuter höll hon på och jag försökte lugna och trösta henne några gånger utan resultat.

Efter ca en halvtimme till blev hon glad igen och som om inget har hänt leker hon. Själv är jag som en urvriden trasa, fortfarande lite arg och extra sugen på det där godiset jag inte kunde köpa.........

1 av 24

Idag började julkalendern och den känns faktiskt spännande! Jack sa dock efter första repliken att han inte gillade julkalendern, men han trodde den skulle handla om troll... ;)

Jag fick idag öppna min kalender med te och första koppen blev ett svart ekologiskt te. Det smakade bra, ett ganska vanligt te. Men väldigt mysigt att få öppna olika sorter varje dag. Kanske jag kan hitta nån ny favorit!Små gosarna

Mina små gosar är ganska sköna faktiskt! 😍

RSS 2.0