Mors dag

Igår var det mors dag och det firades hemma hos oss. Jag vill försöka få igång en liten tradition att samla familjens mammor hemma hos oss och hänga ute på gården, men i år ösregnade det så vi fick sitta inomhus. Dock lika trevligt ändå!!!

Jag hade bakat jordgubbsmuffins med citronmarängsmörkräm, kärleksmumsmuffins och krusbärsmuffins med vaniljfrosting.

Helt okej blev det, såg finare ut än de smakade bra tycker jag...men men, jag lär mig varje baktillfälle. Citronkrämen behövde mer citronsmak och nästa gång ska jag trycka i fler bär. Vaniljfrostingen var inte så god som jag hade hoppats, hade kanske varit bättre med vitchokladfrosting eller typ vaniljgrädde eller liknande.

Kul att det finns så många olika formar och dekorationer nu!


Cupcakes i norrort

Idag var jag på cupcakekurs i Järfälla. Vi fick lära oss att göra diverse blommor och fjärilar och så fick vi dekorera egna muffins att ta med hem.

Det var kul att lära sig vissa av grejerna, men en del blir lite tradigt när man bara sitter och trycker blommor med "plungers". Sen hade det varit roligare om vi hade fått lära oss mer spritsning, för det behöver jag verkligen träna på!

Mina cupcakes blev jag dock nöjd med och vi fikade upp dem ute på gården. Moa ÄLSKADE dekorationerna gjorda av sockerpasta... 😉 Jack mumsade i sig hela alltet, utan nån specifik favoritgrej.

Efter kursen shoppade jag loss lite så att jag kan göra fina cupcakes till Mors dag på söndag.


Vill ha

Godis!!! Vill ha, måste ha!!!


Nytt och gott

Ikväll har jag fixat min nya telefon som jag fick av Niklas, en iPhone!

Och så har jag bakat citronflarn. Och så har jag försökt mig på 86%ig choklad för första gången i hopp om att inte sluka 100g på 5 minuter. ;)


Mums

Såg att den nu finns i butik, härligt! Och även med jordgubb...kan verkligen rekommendera glassen!


En dag på stan

Efter dagis idag så åkte vi bussen ner till Kungsan för att titta på de blommande körsbärsträden. Jag har missat blomningen i så många år nu. Efter en liten stunds mys under träden tog vi bussen hemåt igen. Vi stannade för att äta på Sonjas grek och sen promenerade vi hem i det härliga vädret. En riktigt härlig eftermiddag helt enkelt!
 
På bussen fick kidsen varsin Bombadill-glass, jättefina!!!
 

Barnvaktande

Idag har vi haft en riktigt härlig och lång dag i solen. Vi var barnvakt till kidsens kusiner Zoe och Felix. Det blev röj hela dagen lång och nu känner jag mig lite mosig.
 
Det blev cykling, lek i parken och vi avslutade dagen med grillmiddag. Niklas fick äran att montera ihop den nyinköpta grillen!
 

3års-kontroll

Igår var det dags för kontroll på BVC. Kidsen var duktiga och lyssnade bra på Nathalie som vår nya sköterska heter. De fick rita teckning, hoppa, mätas, vägas, sparka boll och plocka fram leksaker. De verkade tycka att det var kul och efter en kort stund babblade de på om allt möjligt.

De följer sina kurvor bra och nu har Jack vuxit om Moa ordentligt.
Jack är 96 cm lång och väger 16.5 kg
Moa är 94.4 lång och väger 14.5 kg

De har verkligen blivit stora mina små älsklingar. De pratar på, berättar saker och kommer ihåg de mest underliga saker som hänt. De cyklar, springer och har slutat med både välling och napp!

<3 puss


Idag firades världens bästa pappa

Idag fyller min pappa år, så vi var bjudna på kalas! Eftersom jag gärna bakar så fixade jag tårtan. Det blev en tårta med chokladmousse och vaniljpralinsfluff, täckt med marängsmörkräm. Dekorationer var fingers, minimaränger och gult strössel. Jack valde färg på sidenbandet!


RSS 2.0