Julmarknad

I lördags åkte jag, min mamma och min svägerska till Taxinge på julmarknad. Jag har velat åka dit i flera år, speciellt för att kolla in deras kända kakbuffé ( som egentligen inte är en buffé)...

Förra året missade jag julmarknaden eftersom jag trodde att alla julmarknader skedde i december! Men Taxinge har bara i november. Märkligt kan tyckas...

Hur som helst så var det en helt okej marknad. Vi kom ganska tidigt och slapp den värsta trängseln när vi gick första varvet och provsmakade och klämde. :)

Sen var det då dags för fika!!! Som jag längtat efter detta kakbord, som alltså inte är en buffé på det sättet att man betalar en summa och får äta hur mycket man vill. Nej, för man väljer det man vill äta och så pröjsar man vad de sakerna kostar. Ett café helt enkelt, men med lite fler bakverk än vanligt. Jag blev inte så imponerad av denna "buffé", men det var gott och väldigt mysigt!

Hem fick jag med mig havtornssaft, havtornsshot (hälsogrej, inte sprit), pepparkakor ( som tog slut igår...) och två små söta tomtar till adventsljusstaken. Jo, och pepparkaksdeg. :)


Advent

Jag älskar adventskalendrar men har tänkt att jag inte ska börja varje dag med godis i år... Så jag köpte mig en te-kalender med 24 olika sorters te. Det ska bli så mysigt att dricka dessa och jag längtar verkligen till 1/12 nu!!!
Billigare och snabbare


Köpte mig för ett tag sen ett sånt där Gellack-kit och ikväll testade jag för första gången. Hade köpt ett lack men det var inte riktigt den färg jag trodde, men det blev helt okej ändå... ;)

Kidsen

När jag kommer och hämtar på dagis så måste kidsen alltid få leka, 5 minuter till.  Det är väldigt viktigt för Jack. En dag förra veckan lekte de familj, som vanligt iofs, och Moa hade klätt på sig nästan alla utklädningskläder som fanns.

Det är med deras bästis som de nästan alltid leker med och nu har det blivit så att vi inte kan gå hem förrän hon blir hämtad... Ska nog tänka om angående vår hämtningstid...

Igår lekte vi faktiskt lite ute vilket var skönt!

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Det kryper i kroppen, rejält!!! Vill bara ställa mig upp och skrika håll käften, sov. Fyra timmar av konstant bråk, inte ett leende, inte ett endaste skratt... Jag känner mig hjälplös, otroligt matt och uppgiven. Och arg.

Men jag sätter mig ner, tyst, och håller den lilla handen. Önskar att i morgon är vi alla glada, en liten stund i alla fall...

Halloween

Jack och Moa hade fått välja ut sina dräkter till discot på dagis. Vi åkte till och med till stora BR i Gallerian så de hade mycket att välja mellan! Jack fastnade direkt för den orangea (skriver man så?) pumpadräkten och Moa hakade snabbt på. Jag försökte få dem att titta på alla fina dräkter men de var bestämda. :)

När det sen blev dags för ombyte på dagis kom Jack på att han i stället ville vara bandit, typ, och hade på sig nåt från lådan med utklädningskläder på dagis.

På fredag morgon när Jack vaknar så sätter han sig upp i sängen och säger: på julafton vill jag bara klä ut mig till Jack!
Gosunge....
RSS 2.0