Goda smaker

Var på choklad- och lakritsprovning nyligen och det var riktigt smarrigt. Väldigt intressant också för den delen. Det var kul att testa med rödvin till för då märkte man hur smakerna förändrades hela tiden.

Handlade med en massa gott hem (fick i present av Surran).
De hade en chokladkalender och en lakrits men köpte faktiskt inte nån... Har en annan kalender på gång som är nyttigare ;)

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm


Halloween

=31 oktober!!!

💀🎃

Fixarsöndag

Idag blev det, tack vare barnvakter och glada barn, lite fix. Jag vill inte ta risken så jag kokade alla frysta hallon. Sparar i kylen och det kan vi ha i smoothies eller blanda med nåt annat gott.
Sen behövde jag ta hand om kassarna med äpplen som stod på balkongen. Eftersom ett helt hyllplan i frysen är fullt med äppelmos så gjorde jag skivor blandade med kanel och råsocker samt små bitar blandat med råsocker. Skivorna kan man ha i paj eller bara steka och ha till glass eller vaniljsås, de små bitarna är bra till muffins.Skönt att få gjort lite, dock hade jag behövt slänga lite sopor oxå, har 4 soppåsar, + en med kattskit och hela hallen full med återvinning. Men det får bli en annan dag... 🙈

Jag fick in en workshop på gymmet också, det kändes riktigt bra!

Höstmys på Väddö

I helgen som var så åkte vi till Niklas moster på Väddö. Vädret var riktigt härligt och vi kunde sitta ute och fika i solen. Kidsen hade stooooor yta att leka på och massor av roliga leksaker.
 
Barnen åt middag före oss men ville att vi vuxna skulle gå därifrån

Lek och stoj
 
Vuxna kunde ta det lite lugnt en stund...

Tårtbak

När världens bästa brorson fyllde 5 år så fick jag äran att baka tårta till hans kalas. Han är inne på Turtles nu och det var en Turtlestårta beställd. Först fick jag för mig att det skulle vara alldeles för svårt, men efter lite googlande så sa jag att jag kunde fixa det.
 
Det blev faktiskt en bra tårta, både smak och utseende! I tårtan hade jag chokladmousse gjord på mjölkchoklad och sen det som kallas för glasskräm. Glasskräm är marsànkräm med grädde, smakar väldigt gott och dessa smaker ihop blev lyckat.
 
Jag täckte tårtan med färdigfärgad sockerpasta och de bruna detaljerna hade jag penslat med smält choklad.
 
 

Livspusslet

Visst är det smidigt att vara arbetslös, om man tänker på allt man behöver fixa med i vardagen. Men det är ju både fattigt och tråkigt!!!
 
Jag fick ju jobb förra veckan och är nu inne på andra veckan. Det känns riktigt riktigt bra och jag är väldigt glad att jag blev erbjuden det här jobbet. Nu är det bara att försöka pussla ihop allt som måste hinnas med i veckorna och det kommer nog att ta ett tag att få ihop.
 
Jag tränar med PT en gång i veckan och så ska jag utöver det få in 2-3 egna pass per vecka. Nu har jag ju en del redskap hemma så lite av träningen kan jag ordna med innan barnen väcks på morgonen vilket är bra. Och min PT-timme kör jag också på morgonen, 06.30.
 
Mamma har en bokad dag per vecka som hon hämtar barnen på dagis vilket är helt SUVERÄNT! Det underlättar ju något oerhört. Den dagen kan man då fixa med nåt eller kanske jobba in nån timme.
 
Matlagning och handling måste vi bli bättre på. Matkasse dröjer nog, känner inte att jag hinner med (låter ju lite fel kanske...) men ska nog testa att handla på nätet och få det hemkört. Sen har vi erbjudande från Hemfrid på jobbet och jag ska undersöka om priserna är bra. I så fall blir det städning varannan vecka, SKÖNT!
 
Hur som helst så är jag glad, nöjd och har mer energi än jag haft på länge. Det här jobbet gjorde verkligen susen och ihop med bra träning (och även lite bättre kosthållning) så mår jag väldigt bra för tillfället.

Need I say more?
Sista dagen som slappare

På måndag smäller det! Jag ska äntligen börja jobba. Efter ca 3 månaders arbetslöshet ska jag äntligen få vardagsrutiner och arbetskamrater igen. Underbart!
 
Så idag är sista dagen på mitt slappande. Eller slappande, jag har ju fixat med en hel del saker under tiden jag varit "ledig", men man blir faktiskt väldigt lat och förslappad av att inte ha ett jobb. För varje dag som gått har jag utfört färre sysslor. Knappt orkat gå iväg med soporna... Så idag blir det lite att hinna med, grejer jag tänkt göra som jag tyvärr lagt framför mig.
 
Först blir det så klart en lugn och skön frukost framför dator och TV. Sen behöver jag städa, ordentligt eftersom vi får gäster på söndag. Packa barnens jympakläder inför jympan på lördag och samtidigt packa lite grejer som de ska ha med till mormor och morfar på lördag. Mitt på dagen är det dags för PT och jag känner mig supertaggad!
 
Angående godisuppehållet så kommer det att bli lättare att undvika när jag jobbar (även om det tyvärr finns godis överallt på kontoret). Har klarat mig alla dagar sen i måndags och känner mig mycket nöjd. Men otroligt sugen, verkar vara en dipp just nu inför helgen... Tur att jag fick recept på en grej som är supergod, precis som glass. Kvarg mixas med frusna bär. Jag hade vaniljkvarg och hallon, toppade med rostade kokosskivor. Mmmmm.

RSS 2.0