Dag 1 avklarad

Första dagen på mitt nya liv, igen...är nu avklarad!

Har testat mig själv två gånger i affären och det gick bra, även om det var lite jobbigt. Det blev inte den bästa lunchen men helt klart bättre än tidigare och hyfsat nära planen.

Känner redan att kroppen börjar säga ifrån, migränen är på gång. Förra gången jag slutade med sött så hade jag migrän i fem eller sex dagar och mådde inte alls bra.

Men jag känner mig mycket nöjd med dagen! 🐷

Postmuseum

Idag hade vi planer på att åka till Grönan eftersom de hade specialpris. Men till slut valde vi istället att ta bussen till Gamla stan och Postmuseum. Vi spenderade i princip hela dagen där och kidsen hade riktigt kul. Postbilen nere på Lilla Posten var det som lockade mest. De packade i och ur och körde. Flera gånger om.... ;)

Det blev både lunch och fika. Sista bilderna på Moa är när hon faktiskt vill ha mer kaka!


Visst gillar ni Moas sätt att sitta och skriva? Dags att kolla synen eller är det bara en grej tro?
Friskisar

Idag var hela familjen på familjejympa på Friskis. Vi har kollat några andra aktiviteter för kidsen, men kom fram till att det här passade bäst i höst. Dels är de ju faktiskt ganska små och dels missar man säkert alldeles för många gånger om man bokar upp sig på en specifik aktivitet.

Så det fick bli familjejympa och det var kul. Jättebra tycker jag eftersom man gör något tillsammans med barnen, i stället för att sitta och titta på. Och så blev det lite som vi trodde, de blev lite blyga först och Jack ville inte ens byta om. Han tittade mest och när det var slut så sprang han omkring inne i salen. Moa var med lite grann, testade många saker men hängde rätt mycket på mig också. 😉

Vi träffade en dagiskompis och en gårdskompis där och båda de killarna hade varit likadana när de gick första gångerna. Så vi fortsätter gå dit så länge kidsen vill. Kanske Jack byter om nästa gång och det är ju ett steg framåt.

Säljer

Säljer lite kläder och skor på Blocket. La även upp grejerna på min andra blogg, den jag mest använder för att testa mig fram inom bloggdesign (den är alltså inte fixad utan ändras lite då och då under tester bara).
 
Kanske ni vet någon som är intresserad av prylarna? :)
 
www.degen.blogg.se
 

Dags för allvar!

Säger jag med en delicatoboll framför mig, HA HA.
 
Jag ska skärpa mig, det ska jag verkligen. Men inte idag, utan från fredag och framåt. Jag har på nåt sätt hamnat i ett tänk där jag väntar ut något. Eftersom jag inte vet hur mycket och när jag ska äta så struntar jag helt i det och äter superdåligt och fel i stället. Så min plan nu är att träffa nutritionisten på fredag och då sätta upp en ordentlig kostplan. Jag ska varje dag veta vad jag ska äta, hur mycket och när. Då kommer det att fungera.
 
Den senaste veckan har varit katastrof, så mycket kakor och godis så jag nästan blir lite paff själv faktiskt. Kan den dåliga kosten påverka mina småkrämpor tro? Kanske, kanske inte...
 
Det märks att jag blir äldre och att kroppen inte klarar så mycket längre. Jag är en sån där med en del småkrämpor som stör dagligen. Inga saker som är allvarliga eller som gör att jag måste ligga ner och återhämta mig. Utan sånt där skit som bara stör och gör mig irriterad och arg. Visst är det bra att inte ha nån sjukdom som bråkar, men ändå. Alla dessa små skitgrejer bråkar ju på sina små sätt... Fram till nu har jag ändå kunnat fungera precis som vanligt, trots krämporna, men nu har jag fått ont i axel och lår vilket gör att jag inte kan träna som jag vill. Och axeln stör mig precis heeeela tiden. Den gör ont, jag kan inte bära så mycket med den armen och blir trött i den sidan.
 
Gick till naprapat igår och han tror att det räcker med 3-4 behandlingar så ska det bli bra. Jag hoppas verkligen det.
 
Nog om det. Från och med fredag ska jag bättra min kost! Det blir ju ännu viktigare om jag inte kommer att kunna träna som jag tänkt!

Dyr dag

Idag blir det en dyr dag, men behövlig. Medicin, tandläkare och naprapat. Tandläkarkostnaden är ju iofs inte så farlig med tanke på att man, typ, kan splitta det på de månader man inte går dit. :) så 740kr för 18 månader känns ju bra om jag tänker så.

Medicin är ju nåt jag behöver, så det är bara att pynta. Valde den billigare varianten på Apoteket, det är ju ändå samma innehåll, bara ett annat märke.

Naprapat har jag aldrig varit hos, så det ska bli spännande. Har haft ont i ena axeln i tre veckor nu. Ringde dit när jag bokade och hon bokade in en elev från tredje året, så han kan knäcka till om det behövs. :) Ska alltså till naprapathögskolan.

Så håll tummarna nu att min axel kan fixas snabbt så jag kan träna ordentligt snart igen!

Fattar inte!

Instagram och jag är inte kompisar, än...

Det kommer ju upp en del tävlingar på insta och jag är med lite här och där. Men mina bilder med tags syns inte alltid, bara ibland och bara på vissa av sidorna... Varför?

Hittade en sida där det står att om man har en privat användare så syns inte bilden på hashtag-sidan, men det stämmer ju inte. 

Blir inte klok på det här!

Piffa upp hemmet

Jag försöker att piffa upp här hemma för att trivas lite bättre. Hade tänkt strunta i det och satsa allt på vårt nästa hem, men vi kommer ju faktiskt att bo här i några år till...

Nu var det äntligen dags att få upp bilder på familjen på köksväggen. Har inte orkat fixa tidigare för jag orkar inte borra i väggen, men efter att ha sett likadana ramar hos en kompis som satte upp dem med klibb så kunde jag nu göra detta. Beställde bilder på nätet och nu är allt klart! Några av bilderna skulle jag vilja byta ut så småningom, måste bara se till att fota lite mer med systemkameran! :)
Instagram...

Jag verkar inte förstå mig på instagram... Deltog i en tävling, men kom tvåa (som vanligt iofs). Jag fick inlägg 1000 hos mig och tycker att det ser ut som om jag är nr 1000, men ändå vann en annan tjej med bilden före min... Nån som kan förklara vad som hänt? Min bild är alltså den med texten och rubrik Rosa.

Jag fick även upp olika uppgifter när jag växlade mellan paddan och mobilen...Sen en liten fundering. Nån som vet hur jag fixar collage och såna där smileys fast figurer?


Ny lekpark

Idag hittade vi en ny lekpark. Nån Niklas känner hade nämnt en fin lekpark på Söder och jag googlade. Hittade då en, för oss, gömd skatt vid Gotlandsgatan: Bryggartäppan.

Parken består av små stugor och vrår, dass och häst med vagn. Gungor och rutschkanor finns det också. En helt underbar liten lekplats som är uppbyggd utifrån Mina drömmars stad av Fogelström. Det är senare delen av 1800-talet och allt i barnstorlek.

En väldigt mysig park och kidsen ville inte gå därifrån. Mysigt med skugga, sol och några päronträd!


Brandmän på besök på brandstationen

Idag fick vi komma till brandstationen och hälsa på. Vi fick först hänga lite i parken eftersom de fick larm precis.

Uppe i korgen

Köra!
 
Kidsen måste ju få testa motorsåg och yxa...

Inne på station fick de testa att spruta vatten vilket var en hit, speciellt att springa fram och tillbaks på det blöta golvet efteråt... ;)
Prova på kläderna är ju också spännande (fast de hade inga röda som matchade Jacks hjälm...)

Tack Max för en suverän eftermiddag, barnen hade jättekul och jag tror att de kommer att minnas detta lääääääänge! :)

Korven och Kråkan

Har äntligen plockat fram systemkameran och fotat lite med den. Det blir ju så fina bilder!
 
 
 
 

Motivation och frestelser

Jag följer en del bloggar och jag tycker det är kul att läsa lite allt möjligt. Det som dominerar i mina favoriter är bloggar om bakning... Men jag försöker väga upp med lite träning och hälsa också... ;)


Bootcamp

Jag ville komma igång med träningen ordentligt efter mitt långa uppehåll över sommaren, så jag anmälde mig till ett bootcamp. Jag hade hoppats på att få plats på ett annat, men nu är jag mer än glad att jag fick plats på det här i stället!

Vi tränar måndag, onsdag och fredag. Samlas på gymmet och tar oss sen ner till Tanto. Tränaren är jättebra och jag funderar på att anlita henne som PT efter dessa tre veckor.

Passen börjar 06.30 och slutar 07.15, så då kommer jag hem till påklädda och klara barn så lämnar jag dem på dagis.

Nu sitter jag med min standardfrukost, 2 kokta ägg och en kopp kaffe, och samlar kraft till att städa här hemma...


RSS 2.0