Nyårskids

Att få till bilder på barnen är OMÖJLIGT!Brunkänge

Äntligen snö!!! Första snöleken för den här vintern. Tycker det är så roligt och hela familjen leker tillsammans. Här uppe är det så tyst och stilla, helt fantastiskt!Vi har åkt spark, hängt på stranden, åkt snowracer, byggt snölyktor, gjort snöänglar och byggt Olof som väntar på sin näsa som snart kommer från affären...

Det har varit minusgrader tills idag, men det var skönt med 0-gradigt. Hoppas att snön får stanna några dagar till!

Snyggaste julhälsningen!

Den kom från oss... Ha ha. Många la upp fina bilder på fina barn, men eftersom våra kids hade fått utklädningskläder i paketen så blev det ju så klart så här... 😘

När vi skulle hem till Niklas pappa för att fira julafton och hade klivit ur bilen mötte vi några familjer med ett gäng små barn som var oerhört fint klädda (östermalmskids... ;)). De tittade storögt på Moa och Jack där de kom som Spider-Man och Hulken. Det blev en skön syn.

Bakartagen

Jag fick ju en bakmaskin när jag fyllde år. Kändes lite läskigt första gången den skulle användas, men det gick riktigt riktigt bra! Så smidigt att jag bara måste baka mer och mer. :)

Först blev det kanelbullar, sen frallor och idag rågsiktbröd. Mumsiga allihopa!Känner mig nöjd som tusan med brödbaket och det känns ju bättre att äta hembakat bröd. Nackdelen är väl att jag nu kommer att börja äta bröd igen.... Iofs kommer jag ju inte baka varje dag, men nån helg då och då. :)

I julklapp fick jag en elektrisk juicepress. Jag älskar verkligen maskiner i köket... Till och med Jack har förstått detta och sa när han såg paket under granen som var till mig: mamma, det är nog en maskin, du gillar ju bakmaskiner!
Den gör juice så snabbt och smidigt, så nu dricker vi färskpressad juice varje morgon. Tänk vilka lyxfrukostar vi kommer att ha på helgerna i vår!

Apropå bakning och sånt, så testade jag ett nytt recept på matpaj idag. Tacopaj med smördegstäcke. Supergott!!! Och lite snyggt. :)

Känner mig så huslig och det här ger mig lugn i kroppen. Precis vad jag behöver just nu!

Granen står så grön och grann i stugan

Niklas fick ansvara för granen i år. Jag har ju lite Phoebe-tendenser när det gäller att välja gran. Jag tar gärna nån liten stackare som ingen annan skulle välja... 😉
Så i år fick vi en stor och ståtlig gran som doftar riktigt juligt. Vi pyntade tillsammans, eller Niklas och barnen fick göra det. Jag försökte bara styra lite över val av pynt (det gick så där...).

På något sätt smög sig både blå julgranskulor in och ett gäng med piratpartyhattar!
Mina finingar

Alltid lika nervöst med dagisbilderna. Men de blev ju så klart fina även i år. :)
På ena väggen i barnens rum har vi satt upp bilder för varje år, det är roligt att se hur de förändras.

Också se hur bakgrunden blir mörkare och mörkare, det kanske blir svart bakgrund nästa år?

Jag har gjort pärmar till både Moa och Jack där vi sätter in deras dagisbild, syskonbild, gruppbild och den andras bild. Har förberett många mappar/sidor så det ska räcka hela skoltiden.

Har också tänkt att skapa fotoalbum med 10-12 bilder per år för varje barn. Jag har köpt fotoalbumen och påbörjat urvalet på datorn, men gah vad lång tid det tar, det är så svårt att välja ut de där bildernasom verkligen är något speciellt...
Det vore ju skönt att komma ikapp de här fem åren så att vi bara behöver välja ett år åt gången sen.

Orkar inte, måste flytta!

Alltså jag orkar inte... Klädkammaren är för liten, eller så har vi för mycket i den... Orkar bara inte sortera mer...

MÅSTE ta tag i det här, men när???
Det är kläder överallt. Vi bor helt enkelt för litet!!! ;)

Barndomshelg

Jag är i Eskilstuna för att hälsa på en barndomsvän. Hon bor här tillfälligt men jag ville gärna se hur hon har det här. Vi träffades för första gången på lekplatsen utanför min farmor och farfar. Vi var kanske runt 10 år. Sen lekte vi i några år men sen blev det ett glapp några år. Vi återupptog umgänget någon gång i gymnasiet och hade väldigt kul igen.

Nu när vi skulle hänga tillsammans en hel helg, precis som förr, så ville vi göra lite som då. Förutom festandet dock. Så det blev kanelbullar med mjölk ( vi lyxade till det med oboy) och sen grillchips, fast ingen Cola. En helg full av svull och nu ligger vi och jäser.Även om det är kul att träffa sina kompisar en kväll hemma i stan eller på en fika så är det här lite bättre. Man hinner prata om fler saker och mer om varje grej. Det blir inte alls lika stressigt.

Fler helger med kompisar alltså, får se vad nästa blir!

Fler bilder vid sängen

Moa har länge haft en bild på mig vid sin säng. Men häromkvällen började de bråka och för att lösa detta tog vi fram några av de bilder vi faktiskt har i pappersformat (annars ligger ju allt sparat på datorn...). De valde varsin bild som de satte upp på väggen bredvid sina sängar. Jag gillar speciellt bilden på Jack under det lilla vattenfallet!Har tänkt att framkalla bilder länge nu, för att kunna sätta upp i barnens rum eller i ramar på köksväggen. Men det svåra är att välja ut vilka av alla ca 20.000 som ligger sparade på datorn... Hmm

Pepparkakshus

Vårt första pepparkakshus! Det var jätteroligt och jag vill göra fler! Har flera idéer på former på husen. :)

Vi utgick från en mall från en baktidning och det gick hyfsat bra. Skulle nog gräddat delarna lite hårdare bara. Och varit mer noga med tjocklek och att forma till kanterna. Men det löste sig till slut när Niklas kom på bra idéer till att få det tunga taket på plats utan att rasera hela bygget.

Kidsen fick pynta varsin del av taket och det fick de göra innan vi satte fast taket.
Nästa gång ska jag försöka göra ett runt hus... 

Det blir jul ändå...

Jag gillar ikeas reklam nu, där allt går fel... Men, det blir ju jul ändå...

Igår kväll skulle jag ner i källaren och hämta julpyntet, men Niklas skrämde upp mig så jag vågade inte gå ner. 😳
I morse till frukosten ville jag ha adventsljusstaken. Sprang ner lite kvickt till förrådet men möttes av en vägg!

På väg upp tänkte jag, det blir ingen jul i år!!!
Men! Det blir faktiskt jul ändå. Fram med en vanlig ljusstake och vi fick en mysig frukost.

Sen fick Niklas gå ner och röja fram lådan. Så nu kan julen komma 🎅


RSS 2.0