Tufft prov

Jag har nu varit utan godis i mer än 4 veckor. Har fikat vid bestämda tillfällen, men inte mer. I morgon kommer ett tufft prov för mig. Lång bilresa och migrän på det... Minns inte om jag någon gång åkt bil en längre bit utan att äta godis under resan... Sen trigger min migrän igång ett enormt sötsug (förmodligen bara inbillning, men ändå)!
 
Funderar på om jag ska ersätta godiset med något men det är väl egentligen lika bra att strunta helt i att småäta så kan jag vänja mig av med det.

Mors dag

Förberedelserna i lördags bestod av tårtfyllningar till årets morsdags-tårta. Det blev vanliga bottnar med ett lager svartvinbärsmousse och ett lager citronmousse. Täckte tårtan med grädde och sen öste jag på med röda vinbär, svarta vinbär, hallon, blåbär och jordgubbar. Riktigt smarrigt. Tänkte först göra något i choklad, det är alltid första tanken, men i värmen är det gott med syrligt och fräscht. Det blev i stället chokladkolasnitt för att få med lite knaprigt och lite choklad. :)

Hela helgen var riktigt skön. Bra väder och glada barn. Kidsen var med Niklas på grillmässa i Kungsan och sen på Hammarbymatch på lördagen. Jag var hemma och bakade och bara tog det lugnt. Drack Frapino Mocka från Espresso House. Mmmmm. På söndagen åkte vi till Sundby i Huddinge med mamma, pappa och Noah. Där metade vi, barnen plaskade i vattnet, vi gick tipspromenad och så picknickade vi vid vattnet. Superhärligt!!! Jag måste bli bättre på att ordna picknick, älskar det!!!
Och vår modiga lilla tjej hoppade glatt upp på hästen för en liten ridtur!

Förberedelser


Kalas

Vilket härligt väder vi fick idag! Passade väldigt bra eftersom vi skulle på kalas som då kunde hållas utomhus på deras otroligt mysiga gård. Fullt av kids från dagis som kunde röja loss totalt.

Temat var tingeling/älva och de flesta kom med tyll och vingar. :)  men Jack var nog ensam bland killarna.
BVC - 4års-kontroll

Idag var det besök hos BVC och Nathalie. Fyraårskontroll!

Kidsen fick balansera på gula strecket på golvet (Moa var lite skraj att de skulle behöva balansera på lina uppe i luften), rita ett kryss, rita vad de ville, berätta lite om bilder från en bok, göra hörseltest och syntest. De fick också räkna till tre och säga färger på några klossar.

Jag fick hålla mig tillbaka flera gånger, var så nära att lägga mig i för att försöka förklara för barnen vad de skulle göra, men de förstod ju alla instruktioner galant!!!

De klarade alla uppdrag väldigt bra och jag blev så imponerad och stolt när de var så fokuserade, lyssnade på Nathalie och gjorde så bra ifrån sig. De har verkligen utvecklats fint!

De skulle flytta kulor från skål till skål när de hörde pip i hörlurarna. De har aldrig varit så koncentrerade som då!
På syntestet skulle de peka på en skylt vilken bokstav som Nathalie pekade på framme på tavlan. Det tyckte de var roligt.De hade vuxit bra och följer sina kurvor som de ska. När de ritade på fri hand så gjorde Moa ett stort guldmynt som hon fyllde i ordentligt... Jack ritade sig själv som bebis, Moa som bebis, några korvar och en snigel/kanelbulle. :)

Underbara fantastiska barn!

Turkiet - på plats

Mina föräldrar bjöd med oss till Turkiet även i år. Vi valde samma ort, men ett annat hotell. Denna gång blev det ett extra barnvänligt hotell med Lollo & Bernie. Det var en succé! Självklart kan man inte låta bli att jämföra en del saker när man bara året innan var på samma ställe. Maten var bättre på Side Resort än på detta hotell, Side West Beach. Barnunderhållningen var bra på båda hotellen, men så olika att de knappt kan jämföras. Och så var ju kidsen nu ett år äldre och det avgör ju en hel del.
 
Förra året var påsken lite tidigare än i år så nu var det varmare väder och det gick att bada i havet. Det var kul att märka från dag till dag att vädret blev varmare och även poolerna värmdes sakta men säkert upp. Vi hade en rejält skön vecka och Jack har redan planerat nästa års resa! Ha ha.
Det var kul att se hur barnen vande sig mer och mer med vattnet. Jack stod upp rätt mycket i början med både puffar och ring, men sista dagarna gick han i utan dessa och lät vattnet stänkas i ansiktet och höll sig nere med axlarna vid ytan. Moa känns mer avslappnad redan från start och hon flöt omkring på sin ring och ville bada nästan hela tiden.

Spelhall är alltid kul. Air hockey fick nya regler, vinst var när pucken åkte ner i hålet på sin sida.
Moas favoritspel blev "kycklingspelet". Dvs bowling där man vid Game Over fick se en kyckling som lät lite roligt!
Jack körde gärna racerbil!
Vingpersonalen som hade hand om barnaktiviteterna var vi väldigt nöjda med. Här på skattjakt.
 
De blev väldigt trötta på eftermiddagarna men höll ut riktigt bra till middagen och minidiscot efteråt.

Nere vid havet hade vi verkligen skoj. Kidsen tyckte det var helt fantastiskt att springa i vågorna!
Våra coola, fantastiskt, underbara barn. Jack valde en ny kepa, självklart med glitter och orange! Moa stylar sig riktigt bra ibland. ;)

En av dagarna tog vi bussen in till Side. Gick omkring, tittade lite i affärer och åt glass. När vi kom ner till strandpromenaden, där vi gick en del förra året, kände Jack igen sig. Han ville ta en bild på samma ställe där vi tagit en bild förra gången. Vilket minne han har!
Vi fick till en familjebild också. Notera gärna INTE mina bleka ben och mina otroligt vackra tofflor.... hhhmmm
Och så syskonbild så klart. Vi tog ju en så fin bild förra året, den vi skickade in till Bolibompa och som kom med i år när de fyllde 4. Ville få till en fin bild i år igen, det var lite trixigare nu, men blev bra till slut.
Lekplatsen på hotellet låg bra till, precis bredvid barnpoolen. Barnen tyckte det var kul att leka där. Och bredvid lekplatsen gick man ner till lekrummet som fanns där barnen kunde leka, rita, pyssla och kolla film. Suveränt!
 
Tack mamma och pappa för ännu en härlig resa tillsammans med er!

Barnkalas

Moa och Jack har ju fyllt 4 år för drygt en månad sen. Det firades med första barnkalaset där hela dagisavdelningen bjöds in och så kidsens kompis Charlie. Hela avdelningen tackade ja förutom en kompis som var utomlands. Så det blev totalt 17 barn! Vi hade planerat lekar för att täcka de 2 timmar som kalaset skulle pågå och vi hade ingen aning om hur många föräldrar som skulle stanna.
 
Lekarna och allt fika, var snudd på onödigt. Barn äter inte tårta, däremot slukades marshmallowsklubborna snabbt och det var inte många föräldrar som stannade. Några av lekarna vi hade planerat genomfördes, men jag hade inte behövt oroa mig för att barnen skulle få tråkigt. De underhåller sig själva bra och så sprang de mest runt och tjoade, pangade ballonger och röjde loss. Eftersom de var så många blev det lite körigt för barnen att vänta på sin tur i en del lekar.
 
Det bästa var, tack Niklas, fiskdammspiraten som tagit alla fiskdammspåsar och lämnat ledtrådar. Vi följde ledtrådarna ut på gården och hittade till slut den läskiga piraten som hade alla godispåsar.
 
Till nästa år ska jag försöka komma ihåg att bjuda på glass med roliga tillbehör och marshmallowsklubbor. Inte så mycket mer behövs nog. Fler lekar utomhus om vädret tillåter och ha fler likadana "stationer" så att de slipper vänta så länge på sin tur.
 
Barnen var hur som helst väldigt nöjda och belåtna med sitt första kalas! Det är det viktigaste! :)
 
Det var en hel del att förbereda och lätt stressigt under de två timmar kalaset höll på, men det jobb Niklas gjorde efteråt med att städa upp allt, wow!!!

Arlanda

Vi var ju nyligen en vecka i Turkiet och hade det riktigt bra. Eftersom Turkiet ändrade passreglerna några dagar innan vår avresa behövde vi åka till Arlanda tidigt och fixa ett rosa pass till Niklas. Det gick fort och vi checkade in ganska tidigt. Det fanns ett mysigt lekställe i terminal 5 där kidsen kunde leka av sig lite.
Flygresan gick sen jättebra!!!

RSS 2.0