Barnkalas

Moa och Jack har ju fyllt 4 år för drygt en månad sen. Det firades med första barnkalaset där hela dagisavdelningen bjöds in och så kidsens kompis Charlie. Hela avdelningen tackade ja förutom en kompis som var utomlands. Så det blev totalt 17 barn! Vi hade planerat lekar för att täcka de 2 timmar som kalaset skulle pågå och vi hade ingen aning om hur många föräldrar som skulle stanna.
 
Lekarna och allt fika, var snudd på onödigt. Barn äter inte tårta, däremot slukades marshmallowsklubborna snabbt och det var inte många föräldrar som stannade. Några av lekarna vi hade planerat genomfördes, men jag hade inte behövt oroa mig för att barnen skulle få tråkigt. De underhåller sig själva bra och så sprang de mest runt och tjoade, pangade ballonger och röjde loss. Eftersom de var så många blev det lite körigt för barnen att vänta på sin tur i en del lekar.
 
Det bästa var, tack Niklas, fiskdammspiraten som tagit alla fiskdammspåsar och lämnat ledtrådar. Vi följde ledtrådarna ut på gården och hittade till slut den läskiga piraten som hade alla godispåsar.
 
Till nästa år ska jag försöka komma ihåg att bjuda på glass med roliga tillbehör och marshmallowsklubbor. Inte så mycket mer behövs nog. Fler lekar utomhus om vädret tillåter och ha fler likadana "stationer" så att de slipper vänta så länge på sin tur.
 
Barnen var hur som helst väldigt nöjda och belåtna med sitt första kalas! Det är det viktigaste! :)
 
Det var en hel del att förbereda och lätt stressigt under de två timmar kalaset höll på, men det jobb Niklas gjorde efteråt med att städa upp allt, wow!!!

KommentarerNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0