Gröna Lund

Vi valde helt rätt dag för grönan! Skolorna började i onsdags så det var inte alls mycket folk. Lite synd bara att de öppnar så sent, vi hade behövt fler timmar!

Barnen var inte riktigt på topp men det flöt på lite bättre efter ett tag. Sen undrar jag hur de tänker på grönan, Moa var precis på gränsen för 110cm-gränsen, men när vi skulle mäta henne för att få ett band för detta så mätte de henne kortare. Men hon kom igenom på bläckfisken en gång och på lilla slänggungan var det inga problem alls. Känns surt att de inte mäter på samma sätt på alla grejer...

Men vi hade kul, barnen åkte en hel del. De gillade lustiga huset väldigt mycket i år. Tufftuff-tåget verkade vara ändrat, det gick mycket saktare nu.Niklas avslutade med vinst!

Nästa år ska vi gå samma period, riktigt skönt att slippa köerna. Sen ska jag och Noah gå själva en dag! Så kan vi åka loss ordentligt! :)

Sista delen av sommarlovet och semestern

Snart är det dags med förskola och jobb igen. Jag känner mig nöjd med vår ledighet och vi har haft det bra.
 
Vi har badat ute på landet
Vi har lekt och ridit på Siggesta gård
Vi har badat i pool, träffat tvillingkompisarna, åkt vattenrutschkana och skrattat när pappa hoppat i plurret!
Vi har ätit våfflor med mormor på ett supermysigt café, Älskade traditioner på Södermannagatan.
Nu är det några dagar kvar. Vi får se vad vi hittar på, men det blir i alla fall Gröna Lund en dag.
 
 
 

BRÖLLOP

I onsdags fick vi vara med på ett härligt bröllop när två vänner gifte sig. Solen sken och det var så klart en massa kärlek i luften. :)
Bröllopet var i Sparreholm utanför Flen så vi skulle sova över på festplatsen. Smidigt tycker jag. Vi checkade in i god tid innan så vi kunde duscha, byta om och skrota omkring lite innan med de andra som skulle stanna över. Festen och boendet var på Rockelstad slott, ett riktigt fint ställe.
Här fotas de bakom slottet
Under tiden brudparet fotograferades gick vi tipspromenad och vädret var strålande
Brudparet var fantastiskt vackra!
 
Jag och bruden!
Och så en bild på mig och Niklas
Vigseln var fin, middagen bra och rolig och kanonbra fest. Skönt att sova kvar och vakna till soligt väder och frukost med andra bröllopsgäster. Sånt här skulle man behöva lite då och då :)

Tillsammans och isär

Nästan allt vi gör, gör vi tillsammans hela familjen. Eller en vuxen med båda barnen. Det innebär att Moa och Jack umgås väääldigt mycket med varandra. Speciellt nu under sommarlovet. På dagis leker de med andra kompisar en del under dagarna.

I fredags hängde vi i parken och träffade några av dagiskompisarna, det blev succé!
I går bestämde vi oss att det var på tiden att dela upp oss. Jag och Moa begav oss in till stan. Vi började på Dansmuseum
lunch på espresso house och sen lekte vi och läste massor av sagor på Rum för barn på Kulturhuset.


En riktigt härlig dag tillsammans. Att bara ha fokus på ett barn och kunna följa hennes väg och se vad hon ville se. Helt underbart!

Jack och Niklas tog båten till Vaxholm och hade det bra tillsammans de också.


Idag har det blivit lek här hemma på Söder och de har lekt tillsammans hela dagen. De gillar att vara nära varandra!


I höst ska vi se till att de minst en gång per vecka gör saker på egen hand. Moa ska börja på dans och Jack ska gå till simhallen.

Semesterbilder

Semester del 2 är slut. Idag gjorde jag min andra jobbinsats denna ledighet och ska jobba lite i morgon och lite på fredag. Sen är det bara helt ledigt i 2 veckor, ska bli skönt!
 
Har redan skrivit lite om en del av sakerna vi hittat på, men nu har jag även laddat ner bilderna från kameran så det kanske blir lite repriser...
 
Vi har varit på landet i Brunkänge och vi har haft det suveränt bra. Visst har kidsen (och vi) haft de vanliga utbrotten, sånt tar ju inte ledigt.
Lek, bad, spännande utflykter, 8-årskalas för Zoe och lite auktion.
Vi har "egen" strand nedanför huset och en bra strand precis i närheten där det finns en liten lekplats så kidsen kan klättra av sig lite.
Vi hittade till Trolska skogen utanför Hudik och det var en fantastisk utflykt. Oerhört spännande och fint!

Zoe fyllde 8 år och det firades. Zoe fixade en smarrig tårta!
Auktion blev det på Stenegård i år. Har inte varit där tidigare och det var väldigt mysigt där. Det fanns ett härligt trädgårdscafé med god mat och en suverän lekplats för barnen!
Fantastiska dagar. Barnen har lekt med sina kusiner. Vi har ätit massor av god mat. Vi har fått sol och värme, blåst och regn. Jag har haft migrän i 8 av dagarna, men nu när det är över känns allt mycket bättre igen :)
 

Sommarlovet tuffar på

Dagarna fylls av diverse lek och utflykter. Inte mycket strandbad men vi har kul ändå. Idag var vi på auktion på Stenegård där det fanns väldigt bra lekställe för kidsen. Ett av de små husen. Det fanns fler småhus som var inredda på olika vis och även några stugor för olika sorters pyssel.

Häromdagen sken faktiskt solen och vi hängde ett litet tag på stranden. Barnen badar oavsett temperatur och vindstyrka... Det gör inte jag...
Semestern är bra och barnen är för det mesta väldigt nöjda och har riktigt kul med kusinerna.

RSS 2.0